Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Spektakularni Lillard uz rekord franšize odveo Buckse do uvjerljive pobjede

Nakon što u prve dvije utakmice dana u NBA doigravanju nije bilo nikakvih uzbuđenja te su obje odlučene već u prvom dijelu, treći susret večeri nam je donio sraz između Milwaukee Bucksa i Indiana Pacersa. Iako domaća momčad nije mogla računati na usluge glavne zvijezde Giannisa Antetokounmpa, njen trijumf ni u jednom trenutku nije dolazio u pitanje.

Tijekom uvodnih devet minuta igre u kojima nismo uživali u izrazito kvalitetnoj košarci, istaknuo se najbolji igrač na parketu, bek Bucksa Damian Lillard koji je postigao 16 od uvodnih 20 poena svoje momčadi te je vodio domaće do prednosti od 20:15. Nakon toga je prešao u ulogu asistenta te je u iduća dva napada na postavljenu obranu upisao dva dodavanja za dvije trice koje su ubacili Malik Beasley i Pat Connaughton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je Lillard spektakularnu prvu dionicu okončao tricom sa zvukom sirene za svoj 19. poen i vodstvo Bucksa od 30:21.

Nakon što je Lillard sjeo na klupu, ulogu strijelca je preuzeo Bobby Portis koji je dobijao loptu u post te je odatle na više načina terorizirao suparnike pa je za tek nešto više od tri minute ubacio osam uzastopnih poena što je odvelo Buckse na velikih +17 (40:23). Ne samo da su Pacersi imali ogromnih problema u pokušajima da zaustave protivnike u postizanju poena već su i na drugoj strani parketa bili očajni o čemu svjedoči podatak o četiri izgubljene lopte u prve četiri minute druge dionice kao i podatak da je njihov trener Rick Carlisle u razmaku od minute i pol pozvao dva timeouta, a do kraja prvog dijela je ostalo još osam minuta i 18 sekundi.

Sredinom druge četvrtine je Lillard nastavio tamo gdje je stao u prvoj pa je s dvije duboke trice, jednom step back dvicom (noga na crti) i polaganjem došao do brojke od 29 poena, jednakim brojem poena koliko je u tom trenutku imala kompletna momčad Pacersa. Nije se na tome zaustavio jer ubrzo postiže svoju šestu tricu, ovog puta uz prekršaj, a nakon pogođenog dodatnog slobodnog bacanja dolazi do 33 poena i postaje najbolji strijelac doigravanja nakon samo 22 i pol minute susreta.

Milwaukee Bucksi su na poluvrijeme otišli s ogromnim vodstvom od 69:42 na krilima Damiana Lillarda koji je ubacio 35 poena i pritom postavio novi rekord franšize za broj postignutih poena u jednom poluvremenu utakmice doigravanja, dok su Khris Middleton i Bobby Portis dodali po osam. S druge strane je jedina svjetla točka bio Pascal Siakam s 19 poena i pet skokova.

Drugo poluvrijeme je bilo tek puko odrađivanje posla za domaću momčad. Bucksi su tek nešto slabije odradili završne četiri minute treće četvrtine tijekom kojih nisu uspjeli postići poen pa su gosti serijom od 9-0 došli do zaostatka od samo 12 poena razlike, no domaćini nisu dozvolili nikakav preokret pa nakon uzastopnih trica Jaea Crowdera i Malika Beasleya ponovno odlaze na +20 nešto manje od devet minuta prije kraja dvoboja.

Bucksi su na kraju slavili sa 109:94, a do pobjede su ih predvodili Damian Lillard koji je ostao na 35 poena iz prvog dijela, Khris Middleton s 23 poena uz 10 skokova te Bobby Portis s učinkom od 15 poena i 11 skokova. Kod poraženih je odličan bio Pascal Siakam koji je maestralno pogađao s poludistance za 36 poena uz 14 skokova, dok je Myles Turner ubacio 17 poena i uhvatio osam skokova.

Drugi dvoboj je na rasporedu u noći s utorka na srijedu od 02:30 po hrvatskom vremenu.

Komentari

Povezano