Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Splićani poveli u finalnoj seriji

Sjajnu treću utakmicu finalne serije FAVBET Premijer Lige odigrali su večeras na prepunim Gripama košarkaši Splita i Zadra, a do prednosti od 2:1 stigli su domaći košarkaši.

Nakon izjednačene prve četvrtine koju su Zadrani dobili s 22:21 uslijedila je bolja igra Splita koji na krilima sjajno raspoloženog Vita Kučića stiže do vodstva 33:26 u 13. minuti, a vodstvo zadržavaju do kraja poluvremena na koje odlaze s prednošću 48:42.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dvije minute igre u nastavku Žuti ubačajem Shannona Shortera dolaze do dvoznamenkastog vodstva (55:44), samo da bi do kraja treće četvrtine ubacili svega šest poena, a gosti čak 21 za njihovo vodstvo 65:61 uoči posljednjih 10 minuta.

Tada na scenu u domaćim redovima stupa sjajni Shorter ubacivši 14 poena i četiri trice za vodstvo Splita 80:74 tri i pol minute prije kraja. Uvukla se tada nervoza u zadarske redove, ali i umor kod ključnih igrača, a koliko su nekoncentrirano igrali u obrani pokazuje podatak da su prvi prekršaj napravili tek dvije minute prije kraja. Splićani su na koncu bez većeg stresa priveli susret kraju za konačnih 87:77.

Shorter je susret završio s 29 poena, 21 je dodao Kučić, dok je za Zadar 25 ubacio Luka Božić. Četvrti finalni susret igra se u petak u 20 sati, također na Gripama.

Komentari

Povezano