Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Split deklasiran protiv Cedevita Olimpije

Nakon što su jučer košarkaši Zadra ostvarili prvu pobjedu hrvatskih predstavnika u AdmiralBet ABA ligi, danas to nisu uspjeli ponoviti košarkaši Splita. ”Žuti” su ostvarili treći poraz u isto toliko utakmica u natjecanju nakon što ih je u Stožicama sa 97:68 svladala momčad Cedevita Olimpije.

Nakon solidnog otvaranja izabranika Slavena Rimca i nekoliko minuta provedenih u vodstvu, Cedevita Olimpija je na krilima Jake Blažića koji je ubacio 13 poena bila bolja u prvoj četvrtini s 27:23.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još se to dalo i preboliti u usporedbi na ono što ih je čekalo u drugoj četvrtini. Split je u toj dionici prvi koš iz igre postigao tek nakon sedam minuta i 40 sekundi igre. To dovoljno opisuje stanje na parketu.

Slovenci su tako u drugoj četvrtini ubacili 28 poena, a primili samo 9 za ogromnih +23 (55:32) poslije 20 minuta košarke. U drugom dijelu su košarkaši Cedevita Olimpije samo odrađivali posao te su na kraju slavili sa 97:68.

Do pobjede i omjera od 2-1 su ih predvodili Jaka Blažić s 20 poena te Justin Cobbs sa 16, dok su kod Splićana dvoznamenkasti bili Toni Perković s 15 poena, DJ Funderburk s 14 te Lovre Runjić s 13.

Splićane sutra očekuje ogled protiv Dinama u FAVBET Premijer ligi.

Komentari

Povezano