Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Split i Cedevita Junior tricama do pobjeda

Dva nedjeljna večernja dvoboja u najjačem rangu hrvatske klupske košarke donijela su nam dva dvoboja sjevera i juga, a u oba su do pobjeda stigle momčadi koje su ubacile dvoznamenkasti broj trica.

Cedevita Junior je ugostila Dubrovnik te već prva tri napada završila ubačajima iza crte 6.75. Bila je to u globalu poprilično jednosmjerna utakmica, u kojoj su Vitamini stigli do +20 (40:20) već u 13. minuti, ali u drugom poluvremenu kao da su makli nogu s gasa, što je Dubrovnik iskoristio za smanjenje na konačnih 87:73. Igrači trenera Damira Mulaomerovića ubacili su 14 trica uz 43% uspješnosti, a istaknuo se Kevaughn Allen, koji je sve svoje pokušaje za tricu pogodio, a ukupno je postigao 26 poena. Kod gostiju se s 19 poena, osam skokova i pet asistencija istaknuo Filip Vujičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na splitskim su Gripama košarkaši Splita ugostili zagrebački Dinamo, a 400-tinjak gledatelja moglo je vidjeti napadački solidnog domaćina, koji je i takav bio nadmoćan nad večeras potpuno indisponiranim košarkašima zagrebačkog kluba. Tek dvije trice iz 17 pokušaja ubacili su gosti, čak deset uspješnih manje od Žutih, te 21 izgubljena lopta koštale su Dinamo boljeg rezultata u Splitu, čiji je pak trener Slaven Rimac ovaj jednosmjeran susret iskoristio da četvorici domaćih talentiranih košarkaša da ukupno manje od četiri minute na parketu. U konačnih 74:60 Boris Tišma ugradio je double-double od 15 poena i 13 skokova, a poen manje od njega za Dinamo je ubacio kapetan momčadi Hrvoje Garafolić.

Komentari

Povezano