Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Split i Zadar sigurni, Dubrava bolja od umornih Šibenčana

Osim gradskog derbija Cibone i Dinama, danas su odigrane još tri utakmice 9. kola FAVBET Premijer Lige.

Iako to konačni rezultat možda i ne sugerira, košarkaši Splita teže su od očekivanog slavili na gostovanju u Kostreni kod Škrljeva. Domaćini su pružali dobar otpor Žutima, kroz gotovo cijelu prvu te u nekoliko navrata u ostatku utakmice držali i prednost, da bi Splićani od sredine posljednje dionice napravili seriju 18:5, te se odvojili na nedostižnih 89:76 dvije i pol minute prije kraja susreta. U konačnih 99:80 za Splićane 19 je poena upisao povratnik u njihove redove Lewis Sullivan, dok je najbolji igrač Škrljeva s 22 poena bio Nikola Stanojević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadar je rutinski odradio domaći dvoboj protiv Dubrovnika, slavivši pred 500-tinjak gledatelja na Višnjiku s visokih 98:59. S po 18 poena kod Zadra su se istaknuli Patrik Jambrović i Arijan Lakić, dok je poen manje za Dubrovnik upisao najbolji strijelac lige Filip Vujičić.

Svega 24 sata nakon što su u Srbiji, točnije Zlatiboru, odigrali susret Druge ABA Lige protiv Spartaka, košarkaši Šibenke gostovali su na istoku Zagreba, u Dubravi kod istoimenog domaćina. Osjetilo se u nogama i rukama šibenskih košarkaša da nisu na svome optimumu te da će teško više od časnog poraza izvući iz ovog susreta. Sama utakmica nije bila lijepa za gledanje, tek 51 koš postignut je u prvom poluvremenu, momčadi su kombinirano ubacile tek 12 trica uz mizernih 23% preciznosti, a valjalo bi zakopati duboko u povijesne knjige da pronađemo je li u iti jednoj utakmici najjačeg ranga hrvatske košarke ukupno šutirano sa svega 32% uspješnosti iz igre.

Na koncu, Dubrava je slavila sa 61:50, uz double-double Tonija Ročka od 16 poena i 12 skokova, te 15 poena i sedam skokova Kenana Karahodžića, dok je jedini dvoznamenkasti igrač Šibenke bio Luka Skorić s 18 ubačenih koševa.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano