Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Split kaznio katastrofalnu zadarsku završnicu

Najzvučnija utakmica 18. kola košarkaške FAVBET Premijer Lige odigrana je večeras na Gripama, gdje je Split u dalmatinskom derbiju ugostio Zadar.

Bila je to izjednačena utakmica, koju su njenim većim dijelom u vodstvu proveli gostujući košarkaši, a odličnom dionicom u drugom dijelu treće četvrtine stigli su i do dvoznamenkaste prednosti od 61:50. U posljednju se četvrtinu ušlo sa zadarskim vodstvom od 61:53, a nakon pet minuta je na semaforu svijetlilo 65:58 te se očekivalo da će se ući u neizvjesnu završnicu, ali nitko nije mogao očekivati blackout koji se dogodio košarkašima Zadra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Adem Mekić je pet minuta prije kraja ubacio posljednje zadarske poene na utakmici, a Žuti unatoč tome što nisu briljirali, iskorištavaju totalnu i neobjašnjivu izbezumljenost zadarskih košarkaša te s devet poena do konca susreta stižu do pobjede od 67:65. Koš za pobjedu je postigao D.J. Funderburk sedam sekundi prije kraja, dok je Mekić na drugoj strani promašio tricu za pobjedu Zadra.

Shannon Shorter je kod Splićana ubilježio double-double učinak od 13 poena, 11 skokova i šest asistencija, a jednak broj poena ubacio je Funderburk. Kod Zadra se s 20 poena istaknuo Lovro Mazalin.

Komentari

Povezano