Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Split na američki pogon okrenuo FMP

Nakon što su u petak u posljednjoj četvrtini u utakmici domaćeg prvenstva preokrenuli i savladali Zadar, do istog su podviga košarkaši Splita stigli i večeras na Gripama u susretu 18. kola ABA Lige protiv FMP-a, slavivši na kraju sa 78:66.

Agresivno su gosti iz Beograda ušli u susret, povevši 9:0 već nakon dvije minute igre te prisilili Slavena Rimca da pozove prvu minutu odmora, ali već do polovice prve četvrtine FMP dolazi do prvog dvoznamenkastog vodstva pogođenim slobodnim bacanjima Ognjena Kuzmića za 13:2. Uslijedio je period bolje igre Splićana, koji do konca prve četvrtine stiže do izjednačenja 18:18, a zanimljivo je da su sve domaće poene u prvih deset minuta postigli američki igrači. Većinu druge dionice Žuti su proveli u vodstvu te na veliki odmor odlaze s prednošću 30:27.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti bolje ulaze u drugo poluvrijeme te na krilima Matica Rebeca serijom 12:0 dolaze do prednosti 44:35 u 25. minuti, a slovenski razigravač dvije minute potom tricom dovodi Pantere na okruglih 50:40, samo da bi domaćini do konca treće četvrtine smanjili zaostatak na prihvatljivijih 53:48. Upalio se potom kod Splićana Lewis Sullivan, ubacio devet od početnih 14 domaćih poena u prvih šest minuta nastavka za 62:57, a na krilima te bolje igre stigla je i trica Tonija Perkovića točno minutu prije kraja za 72:62 i potvrdu pobjede Splita.

Prva tri strijelca Splita bili su Amerikanci, a s 24 ih je poena predvodio Sullivan, dok se kod gostiju sa 16 poena istaknuo iskusni Bojan Subotić. Ovom pobjedom Split je stigao do omjera 8-10 te ih samo koš-razlika dijeli od mjesta koje vodi u playoff.

Komentari

Povezano