Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Split na Gripama porazom otvorio novu sezonu ABA lige

Košarkaši Splita su na Gripama dočekali momčad Studentskog Centra i otvorili novu sezonu ABA lige porazom rezultatom 76:72.

Nakon prve četvrtine Split je vodio rezultatom 21:18. Momčad Slavena Rimca je imala ugodnu prednost od osam koševa razlike kod rezultata 17:9 nakon čega je strateg gostiju Andrej Žakelj morao zvati minutu odmora kako bi probudio svoju uspavanu momčad. Timeout je urodio plodom, gosti su se stabilizirali i vratili u rezultatski egal s domaćom ekipom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj četvrtini smo gledali ujednačenu utakmicu, a nakon prvog poluvremena je Split vodio rezultatom 37:35. U redovima Splićana su se u prvom poluvremenu istaknuli Shamiel Stevenson s 8 i Toni Perković s 5 poena. Kod gostujuće ekipe su najraspoloženiji bili Igor Drobnjak sa 7 te su Kenan Kamenjaš i Tomislav Ivišić dodali po 6 poena.

Studentski Centar je u trećoj četvrtini prešao u vodstvo serijom 10-0 kod rezultata 48:43. Unatoč lošoj napadačkoj igri u ovom periodu, Splićani su mogli itekako biti zadovoljni što su na ulazak posljednje četvrtine ušli sa zaostatkom od samo pola koša razlike (51:50).

Gosti su posljednju četvrtinu otvorili serijom 7:0 (58:50) što je rezultiralo timeoutom Splićana. Nakon timeouta su Splićani bolje počeli u napadu igrati, igralo se više-manje u ritmu koš za koš, međutim gostujući trener se odlučio za timeout s obzirom da se nikako nisu uspjeli odlijepiti na opipljiviju prednost. Studentski Centar je do kraja susreta uspješno zadržao prednost i zasluženo pobijedio.

Studentski Centar su do pobjede predvodili Drobnjak koji je imao učinak od 15 poena, 4 skoka i 7 asistencija te Aubrey Dawkins i Mateo Drežnjak koji su ubacili 13, odnosno 10 poena. Kod poraženih Splićana najraspoloženiji su bili Stevenson s 18 i Tonko Vuko s 16 poena.

Standings provided by Sofascore

Komentari

Povezano