Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Split nestvarnom utakmicom u Beogradu prvi puta u ABA ligi svladao Partizan

Sjajnom partijom u Beogradu, Split je po prvi puta u povijesti ABA lige svladao Partizan rezultatom 74:67. Splićani su odigrali 40 minuta iznad svih očekivanja i priredili jedno od najvećih iznenađenja ove sezone.

Čudo se nije naziralo u prvoj četvrtini u kojoj je Partizan ostvario blagu prednost. Točnije, nakon prvih deset minuta rezultat je bio 19:17 za domaćine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rapsodija Splita krenula je u drugoj dionici koju su dobili s ogromnih 27:11. Predvođeni Shannonom Shorterom i Lewisom Sullivanom Splićani su na veliki odmor otišli s čak 14 poena prednosti (44:30).

Žuti sa sjajnom igrom nisu stali ni u nastavku. Tako su nešto više od tri minute prije kraja treće dionice došli do nestvarnih 20 poena razlike (55:35). Partizan se ipak sabrao nakon toga i sa serijom 10:6 vratio zaostatak na 14 prednosti (59:45).

Bolja igra Partizana se nastavila i u zadnjih deset minuta koje su otvorili rezultatom 7:2. Split je uzvratio sa svojih šest poena u nizu kojima su se vratili na 15 razlike (67:52) 3 minute i 46 sekundi prije kraja.

Uspio je Split preživjeti do kraja utakmice i s prvom pobjedom nad Partizanom nakon 27 godina povećati svoje šanse za doigravanje.

Najbolji u redovima Splita bili su Shorter s 18 poena i Sullivan s 15. U redovima poraženih najraspoloženiji bio je James Nunnally s deset.

Nakon što je ranije ove sezone Zadar na domaćem terenu svladao Partizan, sada su Crno beli doživjeli poraz i od Splita.Zanimljivo, ranije u ovom kolu poraz je doživjela i Crvena Zvezda. Oni su na gostovanju kod Budućnosti poraženi s 84:62. Nije ovo bilo dobro kolo za beogradske velikane.

Komentari

Povezano