Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Split porazom od Crvene zvezde ostao bez doigravanja ABA lige

U sklopu posljednjeg 26. kola ABA lige momčad Splita na Gripama je ugostila prvoplasiranu Crvenu zvezdu koja je slavila uvjerljivim rezultatom 92:73. Bio je ovo važan susret za Žute kojima je pobjeda mogla donijeti osmo mjesto i ulaznicu za nastup u doigravanju ABA lige.

Košarkaši Splita su uspavano ušli u utakmicu te su već nakon sedam i pol minuta igre ušli u deficit od 12 poena. Unatoč raspoloženoj igri Crvene zvezde Splićani nisu dozvolili da ovaj dvoboj bude jednosmjerna cesta. Domaćini predvođeni tad raspoloženim Shannonom Shorterom približili su se na svega dva poena razlike u drugoj četvrtini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, Crvena zvezda je ponovno pokazala širinu svog sastava te odgovorila vlastitim 16:3 nizom koji ih je doveo do 49:37 vodstva na poluvremenu.

U drugom dijelu nastavili su se obrambeni problemi Splita koji je srpskoj momčadi u trećoj četvrtini dopustio da šutira iznimno efikasnih 64 posto iz igre, dok su gosti posljednju dionicu obilježili čvrstom obranom koja je zaustavila Splićane na svega 38,5 posto šuta iz igre.

Za pobjednički sastav istaknuli su se Nemanja Nedović s 19 poena i Luka Mitrović s double double učinkom od 10 poena i skokova. Split je dobar nastup ostvario od Lewisa Sullivana koji je ostvario 21 poen i 8 skokova.

Ekipa Slavena Rimca sezonu je zaključila na devetoj poziciji s 11 pobjeda i 15 poraza.

Standings provided by Sofascore

Komentari

Povezano