Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Split potpisao Kanađanina

Košarkaši Splita pojačali su konkurenciju na vanjskim pozicijama svojom posljednjom akvizicijom za sezonu koja je pred vratima – potpisom kanadskog košarkaša Shamiela Stevensona.

Riječ je o 198 cm visokom igraču rođenom 1998. godine, koji pokriva poziciju niskog krila. Iz Kanade je u SAD Stevenson preselio još u srednjoj školi, a kasnije je studirao i igrao košarku na sveučilištima s dobrim košarkaškim programom – Pittsburgh i Nebraska. Na potonjem je i diplomirao 2021. godine nakon čega slijedi odlazak u srpski Metalac iz Valjeva, pa ljetna sezona 2022. u kanadskom klubu Ottawa Blackjacks, da bi prošlu sezonu proveo u rumunjskom Targu Jiu, gdje ga je u drugom dijelu sezone trenirao splitski stručnjak Krešimir Bašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srpnju i kolovozu igrao je ponovno kanadsku ligu CEBL, ovog puta za Brampton Honey Badgerse, za koje je bilježio 9.8 poena i 3.6 skokova po susretu. Fizički i atletsko je veoma nadaren, te bi se na tom polju trebao znati suprostaviti suparničkim igračima u ABA Ligi, dok mu šut s vanjskih pozicija nije jača strana, budući da za karijeru gađa tricu sa svega 32% uspješnosti. 

Komentari

Povezano