Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Split prošao sa zvukom sirene i umirovio Petra Babića, Dinamo izborio majstoricu

Za razliku od prvih, drugi susreti četvrtfinala HT Premijer Lige, odnosno dva od tri u subotu odigrana susreta, donijeli su nam puno više neizvjesnosti.

Bosco je na parketu dvorane u Trnskom ugostio Split i odigrao sjajnu partiju. Nošeni iskusnim, praktički već veteranima Petrom Babićem, Lukom Katurom, Antom Krapićem i Mladenom Primorcem postavili su se čvrsto i s namjerom da Splićane odvedu iz njihove komfort zone. I u tome su uspijeli – nakon 16:18 Splićana, domaći su košarkaši prezueli kontrolu nad rezultatom, te u tri navrata tokom treće četvrtine stigli i do 15 poena prednosti.U posljednju se dionicu ušlo s njihovom prednošću 69:59, ali Splićani malo po malo sustižu zaostatak i tricom Mate Kalajžića stižu do -3 dvije i pol minute prije kraja (86:83). Ušlo se tada u jako neizvjesnu završnicu – prvo je na ulazu u posljednju minutu Boris Tišma smanjio na pola koša zaostatka, da bi Babić stavio dva bacanja 15 sekundi prije kraja. Već 5 sekundi potom Tišma ubacuje jedno slobodno, a nakon minute odmora domaćina Splićani rade prekršaj na Primorcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Centar domaćina promašuje oba slobodna bacanja 8 sekundi prije kraja, te odmah radi prekršaj na Kalajžiću. Omiški bek stavlja prvo i promašuje drugo, loptu hvata Shannon Shorter i promašuje, pa isto radi i Kalajžić, da bi na koncu Lewis Sullivan pokupio posljednji promašaj i pospremio ga u koš sa zvukom sirene za konačnih 92:91 Splita.Upravo je Sullivan s 22 poena bio najbolji strijelac Žutih, dok je za Bosco 29 poena utrpao Marko Jurič.

Bila je ovo, ispostavilo se tako, posljednja seniorska utakmica legende zagrebačkih i hrvatskih parketa Petra Babića, jednog od onih igrača koje je svaki trener htio imati u svojoj momčadi i kojeg je svaki košarkaš htio imati za suigrača. Sretno u mirovini Pero!

A još jedna ikona naših parketa, Hrvoje Garafolić, srušio je u Draženovom domu Zadar i odveo svoj Dinamo do majstorice u ovoj četvrtfinalnoj seriji.

Zadar je kontrolirao rezultat kroz čitavo prvo poluvrijeme, otišavši na veliki odmor s vodstvom 41:34. Međutim, Dinamovci su odigrali sjajnu treću dionicu, ubacivši 24, a primivši svega 12 poena, pa u posljednjih 10 minuta oni ulaze s vodstvom 58:53. I tada kreće prava borba – najprije tricom Adema Mekića Zadrani izjednačuju nakon četiri minute igre (65:65), a u posljednje tri minute gosti nakon realiziranih slobodnih bacanja Luke Božića ulaze s vodstvom 74:73.

Božić ponovno staje na liniju penala 22 sekunde do kraja i ostaje priseban te pogađa oba za 76:74 Zadra. Pozvao je tada domaći trener Vladimir Anzulović time-out, a u nastavku susreta lopta dolazi do Garafolića, koji ostaje u izolaciji jedan na jedan s Juanom Davisom, te nadmudrivši Amerikanca stavlja tricu za 77:76 tri sekunde prije kraja. Pozvali su gosti tada minutu odmora da dogovore posljednju akciju, ali Božić promašuje te serija tako ponovno seli u Zadar.

Susret lišen ikakve neizvjesnosti odigran je na Baldekinu, gdje je Cedevita Junior s 95:76 savladala Šibenku. Rezultat je na koncu povoljniji za domaćine nego što je to izgledalo u nekim dijelovima treće četvrtine, koju su gosti okončali s prednošću od 33 poena, odnosno 88:55.

Kruno Simon je sa 17 poena predvodio Cedevitu Junior, 16 je ubacio Jakov Mustapić, a kod domaćina se s 24 ubačaja istaknuo Juraj Pleadin.

Komentari

Povezano