Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Split se približio četvrtfinalu ABA lige

Košarkaši Splita u posljednjem su susretu 23. kola regionalne ABA Lige slavili na gostovanju kod Krke u Novom Mestu i time se približili na još jedan korak od plasmana u doigravanje regionalnog natjecanja.

Bio je to uglavnom tvrd i neizvjestan dvoboj kojeg su Žuti prelomili krajem treće i početkom četvrte dionice, kada su se serijom 14:3 odvojili na 12 poena prednosti (63:51). Vratili su potom domaćini neizvjesnost u susret, dvije minute prije kraja ubačajem Marka Radovanovića smanjili i na dva poena zaostatka (72:70), ali za potpuni preokret nisu imali dovoljno energije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konačnih 80:76 Splita 16 je poena ugradio Toni Perković, a po 14 su dodali Mate Kalajžić i Tonko Vuko, dok se kod Krke s 19 poena izdvojio Jan Špan.

Split se sada nalazi u trokutu s Igokeom i SC Derbyem na omjeru 11-12, od kojih će dvije momčadi izboriti playoff, ali s lošijim međusobnim skorom s oba konkurenta, pa se nadaju uzeti pobjedu više od barem jednog od njih. Krka s druge pak strane hvata pobjedu zaostatka za Mornarom, da bi izborili ostanak u ABA Ligi.

Komentari

Povezano