Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Split slavio na Višnjiku i poveo u finalnoj seriji

Pred oko 6000 gledatelja u zadarskoj dvorani na Višnjiku košarkaši Splita stigli su do breaka u prvoj utakmici finalne serije FAVBET Premijer Lige, zasluženo svladavši Zadar nakon što su veliku većinu susreta i proveli u vodstvu.

Zadrani su u malom grču ušli u utakmicu, dok su s druge strane gosti preko raspoloženih Amerikanaca Shannona Shortera i Lewisa Sullivana gradili svoju prednost, da bi floaterom Mate Kalajžića nakon sedam minuta igre stigli do dvoznamenkaste prednosti 19:9. Mini serijom od 14:4 na otvaranju druge četvrtine domaćini stižu do vodstva 34:31, koje su držali do posljednje tri minute prvog poluvremena kada Splićani raznovrsnom napadačkom igrom ulaze u seriju 11:2 te na veliki odmor odlaze s vodstvom 46:40.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krenuli su zadarski košarkaši po preokret u nastavku, ali nikako nisu uspijevali prebaciti jezičac na vagi u svoju korist, pa se na koncu ušlo u neizvjesnu završnicu vodstvom Žutih 81:78 minutu prije posljednje sirene. Zadrani svoja tri napada potom nisu iskoristili, dok su Sullivan i Toni Perković realizirali svoje te Splićani s 85:78 odnose prvu pobjedu u seriji na tri dobivene.

Sullivan s 19 poena i 11 skokova te Kalajžić s poenom manje predvodili su goste, dok je 19 poena za Zadar ubacio Luka Božić. Sljedeći se susret igra opet na Višnjiku, u nedjelju od 20 sati.

Komentari

Povezano