Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Split svladao Igokeu nakon produžetka

Novo kolo AdmiralBet ABA lige otvorili su u Laktašima Igokea i Split. U uzbudljivoj utakmici koja je odlučena nakon produžetka na kraju je Split odnio pobjedu s 80:77.

Split je bolje ušao u susret i odmah na početku utakmice poveo 4:0. Tu prednost su održavali kroz cijelu prvu četvrtinu koja je završila rezultatom 18:15 za Splićane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom druge dionice Split je došao do najvećih sedam razlike (24:17). No, Igokea je nakon toga digla razinu igre i sredinom četvrtine došla do izjednačenja (30:30). U konačnici je Split na veliki odmor otišao s prednosti 35:33.

Košarkaši Spkita su odlično ušli u nastavak te su po prvi puta na susretu otišli na dvoznamenkastu prednost (43:33). Na kraju su u posljednjih deset minuta ušli s prednosti 54:48.

U napetu završnicu Split je ušao s prednosti 70:67. Onda je Shannon Shorter napravio faul na Edinu Atiću koji je bio na šutu za tri. Atić je pospremio svoja tri bacanja i odveo susret u produžetak.

Tamo je Split ipak uspio doći do pobjede koju su po svemu prikazanom i zaslužili. Najbolji u redovima Splita bili su Shorter s 21 i Lewis Sullivan sa 17 poena. Kod domaćina je najbolji bio Atić s 25 poena.

Komentari

Povezano