Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Split tijesno poražen kod Mege u Beogradu

U direktnoj borbi za play-off ABA lige, Split je poražen od Mege rezultatom 90:85 (23:20, 20:21, 26:26, 21:18) čime su im šanse za play-off znatno umanjene.

Još jedna loša šuterska partija Dominika Mavre i Shannona Shortera, međutim Mavra je to nadoknadio s 10 asistencija. Mavra je sa svojom petom asistencijom na utakmici stigao do ukupne brojke od 714 asistencija u ABA ligi i time se probio na šesto mjesto asistenata svih vremena, a prestigao je Vuka Radivojevića (713 asistencija).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Košarkaši Splita su kroz čitav susret imali ogromnih problema sa prekršajima, tako su u posljednju četvrtinu s po 4 prekršaja ušli Tyrell Nelson, Mate Kalajžić, Lewis Sullivan i Josip Jukić. U ključnim trenucima utakmice su Splićani bili nemirne ruke. U posljednje 3 i pol minute su redom Nelson, Kalajžić i Mavra promašili po jedno od dva slobodna bacanja, Sullivan je promašio čisti zicer, Kalajžić se kod rezultata 87:85 za Megu odlučio na asistenciju umjesto šut na udaljenosti od 2 do 3 metra od koša, a taj pokušaj dodavanja mu je bio presječen. S druge strane u samoj završnici je Nikola Đurišić s linije slobodnih bacanja bio miran i tako je odveo srpsku momčad do vrlo važne pobjede.

Najbolji strijelac domaće momčadi je bio Matej Rudan s 19 poena, dok je Danko Branković bio drugi najbolji strijelac s 14 poena. U porazu Splita su se istaknuli Nelson s 19, Sullivan i Jukić s 13, dok je Kalajžić nadodao svojih 12 poena.

Split je ovim porazom ostao na 9. mjestu s omjerom 9-14, a u sljedećem kolu na Gripama dočekuje Borac u utakmici koju moraju pobjediti.

Komentari

Povezano