Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Split u završnici pao u Čačku

Nakon što je Zadar u ranijem terminu savladao Krku, košarkaši Splita nisu uspjeli u istome naumu u svome ogledu protiv Borca u Čačku, u drugoj utakmici 17. kola ABA Lige.

Bio je to od početka do kraja veoma neizvjestan i izjednačen dvoboj, s čak 24 izmjena u vodstvima i 11 izjednačenih rezultata tokom susreta, u kojem su domaćini početkom drugog poluvremena otišli na velikih 12 poena razlike (59:47), ali su Žuti do konca treće dionice čak i preokrenuli zaostatak. U posljednjih deset minuta ušlo se rezultatom 66:66, ali su se domaćini nakon nekoliko minuta polako počeli odvajati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, na ulasku u posljednje dvije minute Lewis Sullivan ubacuje za samo pola koša zaostatka Splićana (84:83), ali to su bili njihovi posljednji poeni na susretu. Kakva-takva nada ugasila se pola minute prije kraja, kada je pri rezultatu 87:83 Toni Perković promašio tricu, a Shannon Shorter na drugoj strani radi nesportski prekršaj na Bojanu Tomaševiću i tu je priči bio kraj.

Aleksa Uskoković s 24 je poena predvodio Borac do konačnih 93:83, a Tomašević je dodao 20 ubačaja, dok se Shorter s 21 poenom istaknuo kod Splita.

Komentari

Povezano