Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Split uvjerljivo vodio pa tijesno slavio

Važnu pobjedu u borbi za ostanak u ABA Ligi ostvarili su košarkaši Splita, iako su do iste došli teže nego što je to izgledalo nakon prvih 20-ak minuta igre utakmice protiv Krke.

Fenomenalno su Splićani otvorili susret te su nakon svega četiri minute igre poveli s čak 15:0, u što je D.J. Funderburk ugradio devet poena. Malo su potom došli na svoje gosti iz Novog Mesta, a na prvi se odmor otišlo s vodstvom Žutih od 29:19 uz 16 poena sjajno raspoloženog Funderburka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa sedam uzastopnih poena Splićani otvaraju drugu dionicu, a nakon šest minuta igre gosti ponovno smanjuju na 10 poena zaostatka (40:30) da bi do velikog odmora košarkaši Splita digli razliku za dva poena te je konačni rezultat prvog dijela bio 48:36.

Dvoznamenkasto vodstvo Splićani su držali do konca treće četvrtine, kada Isaiah Cousins tricom smanjuje na 68:59 te se s tim rezultatom ušlo u posljednjih 10 minuta susreta. Malo po malo gosti su potom smanjivali zaostatak, te tricom Jana Špana stigli na 75:73 malo više od dvije i pol minute prije kraja.

Bili su to, pokazalo se, posljednji poeni iz igre gostiju na ovome susretu, a šutom Lewisa Sullivana i slobodnim bacanjem Krešimira Ljubičić, Splićani su došli do konačnih 78:74.

Funderburk se na kraju zaustavio na 16 poena ubačenih u prvoj četvrtini, 14 je dodao Ljubičić, a 12 Sullivan, dok se kod Krke s 15 poena istaknuo Špan.

Split je tako stigao do treće pobjede u ovoj sezoni, odmaknuvši se od svojeg večerašnjeg suparnika, koji je ostao na dva slavlja i osam poraza.

Komentari

Povezano