Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Splitski Jadran dramatično izgubio od Crvene zvezde

Vaterpolisti splitskog Jadrana su večeras gostovali u Beogradu kod Crvene zvezde u okviru četvrtog kola Lige prvaka. Nažalost, hrvatski prvak je neočekivano poražen rezultatom 12:11.

Crvena zvezda je bolje otvorila susret te je povela s 2:0, ali golovima Konstantina Kharkova, Jadran je ubrzo izjednačio. Do kraja prve dionice smo vidjeli jedan gol, a postigao ga je Gavril Subotić iz peterca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domaćini su ponovno došli do +2 golom Marka Radovića, no već u sljedećem napadu Kharkov iz peterca postiže svoj treći gol na utakmici. Splićani su izjednačili tridesetak sekundi kasnije kada je Loren Fatović iz polukontre zabio u bliži kut za 4:4.

Luka Bukić je imao zicer za prvo vodstvo Jadrana, ali situaciju 1 na 1 s vratarom je pokušao realizirati lobom što je Vladimir Mišović obranio. Ipak, Jadran do prvog vodstva na utakmici dolazi u sljedećem napadu kada Jerko Marinić Kragić postiže svoj prvi gol na utakmici.

Nije se to vodstvo dugo zadržalo jer Draško Gogov postiže dva gola do kraja prvog dijela za vodstvo Beograđana od 6:5 nakon 16 minuta igre.

Vaterpolisti Jadrana su mnogo bolje otvorili drugi dio te su s tri gola u samo tri uvodne minute došli do prednosti od 8:6. Činilo se da će to biti trenutak u kojem će hrvatski prvak prelomiti susret, ali vaterpolisti Crvene zvezde do kraja treće četvrtine poništavaju tu seriju vlastitim nizom od tri pogotka pa ponovno na predah odlaze s +1.

Način na koji je postignut prvi pogodak četvrte četvrtine se ne viđa često. Naime, vratar Jadrana Mate Anić je nakon obrane odlučio uputiti udarac s gola na gol te je uspio matirati Mišovića za još jedno izjednačenje.

Nakon toga je Marko Radović realizirao još jedan peterac za 10:9, ali Kharkov petim pogotkom na susretu izjednačava na 10:10. Jadran je još jednom došao u vodstvo golom Josipa Vrlića s centarske pozicije, no ono nije dugo trajalo jer Ivan Basara s igračem više u sljedećem napadu izjednačava na 11:11.

Pogodak odluke je postigao Dušan Vasić dvije minute i 20 sekundi prije kraja za konačnih 12:11. U redovima pobjednika su Vasić, Radović, Basara i Gogov postigli po dva gola, dok je Konstantin Kharkov za Jadran zabio čak pet golova.

Nakon četiri kola, Ferencvaros je osigurao plasman u drugi krug s maksimalnih 12 bodova, dok je Jadran ostao drugi sa šest bodova. Iza njih je Crvena zvezda s četiri, dok je Jadran Herceg Novi posljednji s dva boda na kontu.

Komentari

Povezano