Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Splitski Jadran i Jug dominantno do pobjeda na početku doigravanja

U zemlji svjetskih vaterpolskih prvaka, danas je započelo doigravanje za prvaka u tom sportu. U akciji su bile dvije najbolje momčadi u Hrvatskoj koje su upisale dvije lagane pobjede u prvim utakmicama četvrtfinala vaterpolske Prvenstva Hrvatske.

Najprije su u bazen uskočili vaterpolisti korčulanskog KPK-a i dubrovačkog Jug Adriatic osiguranja, a do uvjerljivog trijumfa su stigli Gospari koji su slavili s 18:10. Iako konačni rezultat zaista izgleda ružno, domaći Korčulani su bili u potpunom egalu nakon prvih 16 minuta igre pa je rezultat na semaforu pokazivao izjednačenih 8:8. Ipak, u drugom dijelu su Jugaši dodali gas te su u nastavku postigli 10, a primili samo dva gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najefikasniji u redovima hrvatskih viceprvaka je bio Marko Žuvela s tri pogotka, dok su po dva dodali Bogdan Djerković, Franko Lazić, Maro Joković, Sergi Cabanas, Rino Burić i Ivan Vukojević. Kod poraženih je Ivo Bego zabio tri, a po dva su zabili Vlaho Pavlić i Luka Bjelopera. Drugi susret je na rasporedu u subotu od 13:00 sati ponovno u Korčuli.

Još su uvjerljiviji bili vaterpolisti splitskog Jadrana. Hrvatski prvak je na Poljudu deklasirao Zadar s čak 18:6. Sve je bilo gotovo već u prvoj dionici koju su Splićani dobili sa 6:1, dok je na poluvremenu već bilo 12:4. Dobili su vaterpolisti Jure Marelje i preostale dvije utakmice za laganu pobjedu.

Najefikasniji su u pobjedi bili Jerko Marinić Kragić i Šimun Pavlović s po četiri pogotka, dok je u redovima poraženih Lovro Zelić zabio dva. Uzvrat je u subotu od 19:45 na istom bazenu.

Komentari

Povezano