Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Splitski Jadran preko Mladosti izborio novo finale hrvatskog prvenstva

Vaterpolisti Mladosti su prošlog petka u drugoj utakmici polufinala svladali Jadran s 15:11 čime su senzacionalno izborili majstoricu. Aktualni branitelji naslova prvaka Hrvatske ipak nisu dozvolili novo iznenađenje te su današnjom pobjedom od 12:9 izborili novo finale hrvatskog prvenstva.

Golovima Matiasa Biljake, Jadran je poveo s 2:0 poslije tek nešto više od dvije minute igre, a Mladost uspijeva održati minimalan zaostatak do završnih 80 sekundi u kojima Loren Fatović i Marino Čagalj postižu pogotke za prednost Splićana od 5:2 poslije prve dionice. U drugoj četvrtini su vaterpolisti Jadrana zaključali pristup svom golu te tijekom tih osam minuta ne primaju niti jedan pogodak, dok su novim golom Biljake i prvijencem Duje Pejkovića na poluvrijeme otišli s velikih 7:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izabranici Jure Marelje su nakon toga ostali bez pogotka u trećoj dionici što su Mladostaši itekako uspjeli naplatiti jer su Branimir Herceg, Maroje Gluhaić i Jerko Penava postigli golove za prilazak na 7:5. Imali su Zagrepčani i propušten peterac kod 7:4 kada je Ivan Marcelić zaustavio Eugena Koprčinu.

Nakon 10 minuta bez pogotka Jadrana, niz prekida Pejković koji s igračem više matira Eugena Sunaru za 8:5. Već u idućem napadu je Mladost preko Gorana Solje realizirala situaciju s igračem više za novi prilazak na -2, no na drugoj strani ekspresno odgovara Čagalj koji zabija za 9:6. Nakon toga su uslijedila dva uzastopna gola Jerka Marinića Kragića koji tako odvodi Jadran na +5 dvije i pol minute prije kraja za potvrdu pobjede.

Branitelji naslova su u konačnici slavili s 12:9, a najefikasniji u pobjedi su bili Matias Biljaka i Marino Čagalj s po tri pogotka, dok je Ivan Marcelić imao 11 obrana na vratima Splićana. Kod poraženih se osam različitih igrača upisalo u strijelce, a samo je Maroje Gluhaić zabio više od jednog pogotka – dva.

Jadran se tako u finalu pridružio dubrovačkom Jugu koji je s 2-0 u seriji pobijedio riječko Primorje pa ćemo tako po treći uzastopni put gledati njihov međusobni sraz u finalu hrvatskog prvenstva. U prethodna dva finala su obje momčadi po jednom izlazile kao pobjednici.

Komentari

Povezano