Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Splitski Jadran slavio protiv Hannovera za kraj sezone

Vaterpolisti splitskog Jadrana su se od ovosezonske Lige prvaka, a i kompletne sezone, oprostili pobjedom od 12-8 protiv Hannovera na poljudskom bazenu. Ovom pobjedom su samo potvrdili peto mjesto skupine A.

Iako su gosti iz Njemačke poveli pogotkom Marka Gansena u svom prvom napadu, Jadranaši su s tri uzastopna pogotka do kraja prve četvrtine preuzeli vodstvo od 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj dionici su nas vaterpolisti Jadrana i Hannovera počastili s čak 9 pogodaka. Anđelo Šetka je pogotkom iz peterca doveo Splićane do najveće prednosti od 3 gola razlike, no onda je uslijedio niz gostiju od 3 uzastopna gola. Uslijedila je igra “gol za gol”, a Jadran na poluvrijeme odlazi s vodstvom od 7-6 trećim pogotkom Marinića Kragića na susretu.

Nijemci su na 7-7 izjednačili preko Ante Ćorušića, ali onda Splićani postižu pet pogodaka zaredom i tako prelamaju susret u svoju korist.

Do pobjede od 12-8 ih je predvodio Jerko Marinić Kragić s 3 pogotka, dok su po dva zabili Anđelo Šetka, Marin Tomasović i Rino Burić kojemu je ovo bila posljednja utakmica u dresu Splićana pošto će od sljedeće sezone nastupati za Jug.

Jadranaši su tako ovu sezonu Lige prvaka okončali na petom mjestu skupine s istim brojem bodova kao i četvrtoplasirani Vouliagmeni koji je zbog boljeg međusobnog omjera protiv Splićana izvadio posljednju vizu na Final Eight.

U konačnici, bila je ovo sjajna sezona za Jadran koja je okončana prvim povijesnim trofejem prvaka Hrvatske te finalima Kupa i Regionalne lige. Splićani se sljedeće sezone vraćaju u Ligu prvaka i to izravno, bez nastupa u kvalifikacijama.

LEN je baš jučer obznanio nekolicinu promjena koji uvode od sljedeće sezone Lige prvaka. Broj klubova sudionika Lige prvaka ostaje isti (16), ali sve ostalo se mijenja. Što se tiče sustava natjecanja, on će sada izgledati ovako:

– kvalifikacije (borba za 4 mjesta)

– 1. etapa – 4 skupine od po 4 kluba

– 2. etapa – 2 skupine od po 4 kluba

– 3. etapa – Final Four

Velika je izmjena i po pitanju završnog turnira koji se vraća na format od četiri najbolje momčadi ili Final Four. Pravo izravnog nastupa u Ligi prvaka stječu prvak Europe i prvaci 11 država koje imaju najbolji nacionalni klupski rejting koji je nedavno promovirala LEN.

Temeljem tog rejtinga, 11 državnih prvaka koji su osigurali nastup u Ligi prvaka u sezoni 2023./24. su – Pro Recco (Italija), Ferencvaros (Mađarska), Barceloneta (Španjolska), Jadran Split (Hrvatska), Olympiacos (Grčka), Novi Beograd (Srbija), Spandau 04 (Njemačka), Marseille (Francuska), Jadran Herceg Novi (Crna Gora), Steaua ili Oradea (Rumunjska), te Dinamo Tbilisi (Gruzija).

Komentari

Povezano