Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Splitski Jadran slomio Crvenu zvezdu u završnici

Nakon što su jučer vaterpolisti Juga tek nakon raspucavanja poraženi od Olympiacosa, danas su prvaci Hrvatske bili uspješniji. Vaterpolisti splitskog Jadrana su sa 16:13 svladali Crvenu zvezdu u okviru prvog kola skupine C Lige prvaka.

Na poljudskom bazenu smo gledali iznimno zanimljiv susret u kojem se dvije i pol četvrtine igralo gol za gol. Beograđani bi poveli, a Splićani izjednačili i tako u krug sve do 9:9.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga vaterpolisti Crvene zvezde postižu dva pogotka u nizu te uz to dolaze i do peterca za odlazak na velikih +3. Nakon što su realizirali prethodna tri peterca, Mate Anić je obranio udarac Marka Radovića i ostavio Jadran iznad vode. To su njegovi suigrači iskoristili te su s dva brza pogotka Lorena Fatovića, jednog na prazan gol i jednog iz kontranapada, izjednačili na 11:11 nakon tri četvrtine igre.

Bio je to početak velikog niza od 7-1 kojim su Splićani preokrenuli susret u svoju korist te su na kraju slavili sa 16:13.

Jerko Marinić Kragić je bio najbolji strijelac Jadrana s četiri gola od kojih je tri postigao u posljednjoj dionici, dok je Loren Fatović zabio tri. Kod poraženih je Dušan Vasić postigao tri pogotka, ali iz čak 11 udaraca.

U istoj skupini je mađarski Ferencvaros pobijedio Jadran iz Herceg Novog s 9-7, a u sljedećem kolu Splićani gostuju u Crnoj Gori 7. listopada.

Komentari

Povezano