Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Splitski Jadran stigao do prvog naslova prvaka Hrvatske

Vaterpolisti Jadrana u petoj su utakmici finala doigravanja za prvenstvo Hrvatske pobijedili Jug rezultatom 11:8 i po prvi puta postali prvaci Hrvatske!

Pomalo nevjerojatna, ali istinita činjenica za Splićani koji su rasadnik talenata za svjetski vaterpolo, koji su osvajali devet prvenstava Jugoslavije, čak dva puta bili i prvaci Europe 1992. i 1993. godine. U dosadašnjim prvenstvima pet puta su završavali drugi, u prošlosezonskom finalu izgubili baš od Juga, da bi ove sezone konačno nadmašili moćnu dubrovačku ekipu i ostavili ju na osamnaest naslova prvaka Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred dupkom punim tribinama bazena na Poljudu, odličnom obranom i nemilosrdnim napadom Jadranaši su došli do vodstva 4:1 u prvoj četvrtini, a u drugoj četvrtini Jugaši su smanjili na 4:3 pa se tim rezultatom otišlo na odmor. Tokom treće četvrtine ekipe su se izmjenjivale u golovima sve dok se Jadran nije odlijepio na 8:5, a 3 golova razlike ekipa Jadrana zadržala je do samog kraja.

Najzaslužniji za pobjedu bili su vratar Ivan Marcelić s 44% obrana, Rino Burić s 4 pogotka i 50% šuta te Jerko Marinić Kragić i Zvonimir Butić s po 2 pogotka. Kod Juga, Maro Joković postigao je 2 pogotka, dok su ovom prilikom nešto slabije raspoloženi bili Loren Fatović i Franko Lazić.

Komentari

Povezano