Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Splitu važna pobjeda kod Mornara

Do druge pobjede u regionalnoj ABA Ligi ove sezone, te prve nakon četiri uzastopna poraza, košarkaši Splita stigli su večeras na gostovanju u Baru kod Mornara, u dvoboju dvije posljednje plasirane momčadi lige.

Odlično su domaći košarkaši ušli u susret te nakon sedam i pol minuta igre ubačajem Taya Wallera došli do deset poena prednosti (19:9), ali Splićani potom dolaze sebi i na pogon američkog terceta do konca prve dionice smanjuju na 21:18. U dva navrata tijekom druge četvrtine Žuti su stizali do vodstva, ali na veliki se odmor otišlo s prednošću Mornara 43:41.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednje izjednačenje na susretu dogodilo se u 23. minuti, kada je Mate Kalažić položio za 47:47, da bi nakon toga splitski košarkaši znatno podigli svoju igru na obje strane parketa, pa su tako u posljednju četvrtinu ušli s vodstvom 64:57.

Već u prvom napadu posljednje tricom Lewisa Sullivana došli na +10, te se razlika do kraja susreta više nije spuštala na jednu znamenku.

U konačnih 93:76 je Sullivan ugradio 22 poena, jedan manje dodao je Shannon Shorter, a sjajan učinak od 20 poena i 16 skokova upisao je Lovre Runjić. Kod Mornara se s 21 košem istaknuo Dwight Murray Jr.

Komentari

Povezano