Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sporting i Futsal Palma u finalu Futsal Lige Prvaka

Palma Arena u Španjolskoj je dobila čast da bude domaćin ovosezonske final 4 završnice UEFA Futsal Lige Prvaka. Posljednje četiri ekipe koje su ostale u natjecanju su: Sporting (Portugal), Anderlecht (Belgija), Palma Futsal (Španjolska) i Benfica (Portugal).

U petak su odigrane polufinalne utakmice te su na teren prvo izašli prošlogodišnji finalist Sporting i Anderlecht. Sporting je bio veliki favorit prije utakmice te su taj status u potpunosti opravdali. Nakon samo 12 minuta igre, portugalska momčad je vodila s ogromnih 6:0! U 2. minuti je zabio Cavinato, dok je minutu kasnije strijelac bio Tomas Paco. U 4. minuti je na 3:0 povećao Alex Merlim dok je u 5. minuti u svoju mrežu loptu pospremio Edu. Dvije minute kasnije je Neves postigao gol te je u 12. minuti Erick povećao prednost na 6:0 što je bio konačni rezultat prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 26. minuti Anderlecht je došao do počasnog pogotka. Strijelac je bio hrvatski reprezentativac Franco Jelovčić. 3 minute kasnije, Neves postiže svoj drugi pogodak na utakmici za konačnih 7:1. Sporting je ovom pobjedom ušao u svoje šesto finale u posljednjih 7 godina te se izabranici Nuno Diasa nadaju da mogu svome klubu donijeti treći trofej Lige Prvaka.

U drugom polufinalnom okršaju je također jedna od momčadi u prvom dijelu stvorila značajnu prednost. Palma Futsal je već u drugoj minuti povela 1:0. Strijelac je bio Tayebi koji je zabio iz penala. 4 minute kasnije je Mancuso zabio za 2:0 te je u 18. minuti Tayebi došao do svog drugog pogotka za veliku prednost španjolske momčadi od 3:0. Ivan Chishkala je u završnici prvog dijela smanjio prednost Palme te je prvo poluvrijeme završeno s rezultatom 3:1.

Na samom startu drugog dijela, Leo Gugiel zabija za 3:2. Slavlje Portugalaca nije dugo trajalo jer je Cainan zatresao mrežu već u idućem napadu te je na semaforu u 22. minuti pisalo 4:2 za domaćine. U 25. minuti je Goncalo Sobral zabio za 4:3 te vratio Benficu u utakmicu. Do kraja utakmice je Benfica probala doći do izjednačenja, ali bezuspješno. Na kraju je Futsal Palma slavila rezultatom 4:3 te su se u svojoj debitantskoj sezoni u Ligi Prvaka uspjela plasirati u finale gdje će u nedjelju od 20:00 igrati protiv Sportinga. S druge strane, Benfica će u nedjelju od 17:00 igrati utakmicu za treće mjesto protiv Anderlechta. Ako želite pogledati tko će se okruniti titulom najbolje momčadi u Europi, prijenos obje utakmice će biti na Areni Sport.

Komentari

Povezano