Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sporting u remiju s Benficom izborio finale portugalskog kupa

U uzvratnom susretu polufinala portugalskog kupa Benfica i Sporting odigrali su neodlučeno 2:2. S obzirom da je u prvom susretu, odigranom prije nešto više od mjesec dana, Sporting pobijedio s 2:1, konačno slavlje pripalo je zeleno-bijeloj strani portugalske prijestolnice.

Od samog početka igralo se otvoreno, domaćini su odmah preuzeli rizik, svjesni zaostatka u kojem se nalaze, i poentirali u 10. minuti, no pogodak Rafe Silve poništen je zbog zaleđa. Šest minuta kasnije napadač Benfice Casper Tengstedt našao se u izglednoj prilici, no samo je zatresao gredu. Pokušao je nedugo nakon toga i Angel Di Maria, no obranama se istaknuo gostujući vratar Franco Israel. Tako je prvi dio završio bez pogodaka, Sporting je ostao suzdržan, a to je primijetio i njihov trener Ruben Amorim, napravivši tri zamjene na poluvremenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je odmah urodilo plodom jer je Sporting došao do vodstva već u 47. minuti. Viktor Gyoekeres je u svom stilu projurio po desnoj strani i uputio loptu na rub šesnaesterca koju Morten Hjulmand spektakularno zakucava u desne rašlje. Na, pak, odgovor domaćina nismo dugo čekali.

Već pet minuta kasnije David Neres sjajnim driblingom izbacio je svog čuvara na desnoj strani i uputio loptu u peterac, gdje se našao Nicolas Otamendi i glavom ju ubacio u mrežu. Međutim, jednakom mjerom uzvratili su i gosti. Niti dvije minute kasnije šutirao je Mozambičanin Catamo Geny, a na odbijancu se našao Paulinha i donio novo vodstvo svojoj momčadi.

Nadalje, nastavilo se u istom tonu jer je već devet minuta kasnije, u 64. minuti, Benfica došla do izjednačenja. Alexander Bah silovito je ubacio u peterac, a Silva nije imao težak zadatak ‘dotaknuti’ loptu u gol. Tako se zaključila serija od četiri pogotka u 17 minuta, a do kraja susreta mreže se više nisu tresle. Pokušavali su domaćini na sve načine odvesti utakmice u produžetke, no lopta više nije htjela u gol.

Sporting se tako plasirao u finale gdje će tražiti svoju 18. titulu Taças de Portugal-a. Tamo će ih čekati bolji iz dvoboja Vitorije Guimaraes i Porta, koji svoja dva susreta tek imaju za odigrati.

Komentari

Povezano