Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Sporting uvjerljivo svladao Olmissum

Posljednji dan natjecanja u skupini 1 Glavne runde Lige prvaka u futsalu nije donio nikakvu dramaturgiju jer su se sudionici Elitne runde znali nakon dva odigrana kola. Ipak, omiški Ribnjak je i večeras bio pun na dvoboju između domaćeg Olmissuma i velikog Sportinga.

Nažalost, Sporting je (očekivano) bio mnogo bolji takmac te je upisao uvjerljivu pobjedu od 6:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporting je poveo već nakon 43 sekunde. Poslije ubačaja iz auta, Zicky Te je ispratio situaciju te je iz laganog “tap-ina” doveo Portugalce u vodstvo. Isti igrač je strijelac i na isteku 10. minute. Zicky je briljantno petom zabio za udvostručenje prednosti iskoristivši situaciju 6 na 5 gostiju koji su još jednom u napad pridodali i svog vratara.

Veliko slavlje se prolomilo Ribnjakom u 14. minuti kada je Bruno Žilić prošao po desnoj strani i laganim udarcem matirao Henriquea za smanjenje zaostatka na 2:1. Nažalost, Omišani nisu uspjeli izdržati do kraja poluvremena pa je Alex Merlim krasnim pogotkom u gornji desni kut Čizmićeve mreže minutu prije kraja prvog dijela povećao na 3:1.

Kao i u prvom dijelu, Sporting je veoma rano postigao prvi pogodak i u drugom. Već u drugoj minuti je preciznim udarcem u suprotni kut, Tomas Paco pronašao put do mreže ze 4:1. Taynan je otprilike s istog mjesta povećao prednost na 5:1 u 27. minuti prebacivši Čizmića, dok je Paco do svog drugog gola na utakmici stigao u 31. minuti nakon krasne kombinacije i asistencije Antona Sokolova za velikih 6:1.

Nakon toga je utakmica pala s intenzitetom te su igrači koji imaju manju minutažu u portugalskoj momčadi dobili prigodu, a konačnih 6:2 je sjajnim pogotkom u prvi kut mreže vratara Goncala postavio Jeremy Bukovec.

Usprkos drugom porazu, Olmissum je već i prije osigurao plasman u Elitnu rundu u kojoj će Hrvatska imati predstavnika osmu godinu nizu.

Dodajmo da u prvom susretu dana, između Ayata i HIT Kieva, nije bilo pobjednika te je sve okončano remijem od 2:2.

Tablice omogućuje Sofascore
Komentari

Povezano