Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Springboksi velikim preokretom do četvrtog finala

Tko god je očekivao spektakularnu ragbijašku partiju na polufinalnom dvoboju Svjetskog prvenstva između Engleske i Južnoafričke Republike na kišom okupanom Stade de Franceu, ostao je razočaran prvih 60-ak minuta, samo da bi u završnici doživio potpunu ekstazu.

Gotovo cijelo prvo poluvrijeme proteklo je u prekidima, razgovoru sa sucima, kaznama i s malo pravog ragbija, a svi poeni postignuti su udarcima nogom te se na odmor otišlo s prednošću Engleske 12:6. Kada je Owen Farrell u 53. minuti pogodio živu loptu gotovo s centra igrališta za 15:6, rijetko tko na stadionu vjerovao je u preokret Springboksa. Ipak, on se dogodio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najprije su Južnoafrikanci u 68. minuti stigli do jedinog trya na utakmici, nakon odlične akcije i završetka RG Snymana, uz dodatna dva boda iz pretvaranja Handrea Pollarda. Do konačnog preokreta branitelji naslova stigli su u 78. minuti, kada je upravo Pollard spektakularno pogodio jedan kazneni udarac s preko 40 metara udaljenosti za konačnih 16:15.

Tako će se u finalu sljedeće subote od 21 sat na Stade de Franceu suprotstaviti reprezentacije Novog Zelanda i Južnoafričke Republike, obje u pohodu na rekordnu, četvrtu titulu prvaka svijeta, dok će se Englezi u petak u borbi za broncu sastati s Argentinom.

Komentari

Povezano