Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Square svladao Olmissum, Pula nakon produžetaka bolja od Dinama

Danas je počelo polufinale SuperSport HMNL-a gdje u finale prolazi ekipa kojs prva dođe do tri pobjede. U prvom susretu polufinala Square je u Dubrovniku s 4:3 pobijedio Olmissum. Domaćini su u Gospinom polju kroz veći dio susreta pokazali nadmoć i na kraju nose prednost uoči druge utakmice.

Prvih deset minuta nismo vidjeli pogotke, a onda je Square Blitzkriegom u dvije minute stigao do brza dva zgoditka. Prvo je u 11. minuti, nakon ubačaja Marka Kuraje iz kornera i neuspjelog pokušaja Brazilca Djaelsona Alvesa, iz odbijanca poentirao Lassi Lintula, da bi se minutu kasnije i Kuraja upisao u strijelce. Fantastično je probio desnu stranu i ležerno lobao protivničkog golmana za novi pogodak svoje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja poluvremena mreže se više nisu tresle, a onda smo na početku nastavka, već u 22. minuti, vidjeli presliku sekvence iz prvog dijela. Doduše, ne potpunu presliku, jer smo ovoga puta u razmaku od minute vidjeli dva pogotka, ali po jedan s obje strane. Ponovno je glavni režiser novog pogotka domaćina bio Kuraja, pucao je silovito s distance, a otpadak ispred gola u mrežu je pospremio Maro Đuraš. Međutim, nisu domaćini stigli propisno ni proslaviti pogodak, a gosti su već predstavili svoj odgovor.

Krenuli su s golmanom igračem i to je odmah urodilo plodom, vratar Vinko Rozga asistirao je liri Vanhi koji je fenomenalno pogodio rašlje praktički iz mrtvog kuta. Nakon toga ponovno je primat preuzeo Square, što se kapitaliziralo četvrtim pogotkom domaćina u 29. minuti. Hrvoje Cvjetković servirao je loptu za Alvesa, a potonji sigurno pogodio iza nemoćnog Bruna Žilića.

Bacili su gosti nakon toga sve karte u napad, nisu imali više ništa za izgubiti, i u konačnici skoro ostvarili pozitivan rezultat. U 35. minuti Duje Kustura pogodio je iz voleja i vratio nadu Olmissumu. Još veću neizvjesnost u susret tri minute kasnije donio je Antonio Sekulić, sjajno pogodivši udarcem iz daljine. Prije nekoliko dana bio je jedan od ključnih igrača u dvoboju Hrvatske i Poljske, u kojem je naša reprezentacija nakon 24 godine osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo, a ovim je potezom još jednom potvrdio svoju klasu i odličnu formu u kojoj se nalazi.

Do kraja susreta gledao se ‘stampedo’ Olmissuma na gol domaćina, međutim do izjednačujućeg pogotka nisu uspjeli doći te su na kraju prihvatili poraz i pružili ruku protivniku. Square je ovom pobjedom poveo u polufinalnoj seriji na tri pobjede s 1:0. Druga utakmica igra se za dva dana, u nedjelju od 20:30, opet u Dubrovniku. Eventualna treća utakmica igrat će se u Omišu, dok bi se četvrti susret, majstorica odigrala ponovno u Gospinom polju.

U drugoj polufinalnoj utakmici je Pula na svom terenu igrala protiv Dinama. Pula je odlično ušla u susret te je nakon 12 minuta vodila s dva pogotka razlike. Prvo je u sedmoj minuti mrežu zatresao Manuel Blazquez te je pet minuta kasnije strijelac bio Daniel Moravac.

Nakon toga su se probudili gosti i vratili u utakmicu. Prvo je u 14.minuti Luka Perić na asistenciju Tihomira Novaka smanjio zaostatak, a onda je u 19. minuti David Mataja postigao pogodak u vlastitu mrežu pa je konačan rezultat prvog poluvremena bio 2:2.

Unatoč uzbudljivom prvom poluvremenu, u drugih 20 minuta nije bilo pogodaka pa je susret otišao u produžetak. Dok u prvih pet minuta nije bilo uzbuđenja, Pula je tri i pol minute prije kraja došla u vodstvo. Mataja je sam izašao pred vratara koji je djelomično zaustavio njegov udarac, a Manuel Blazquez je iz neposredne blizine postigao gol u praznu mrežu za 3:2.

Dinamo je nakon toga pokušao s golman-igračem, ali nisu uspjeli izjednačiti te Pula ulazi u nedjeljni susret s pobjedom iz prve od dvije utakmice iz dvorane Mate Parlov. Dinamo može žaliti za prilikom iz posljednje minute produžetaka kada je Daniel Dekanić bio sam na drugoj stativi, ali promašio je loptu i tako propustio najbolju priliku na utakmici.

Komentari

Povezano