Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Srbija golom u posljednjem napadu došla do prvog boda na Euru

Drugo kolo skupine C su danas na Allianz Areni otvorile reprezentacije Slovenije i Srbije. U dinamičnoj utakmici nismo vidjeli pobjednika jer je ogled završen remijem od 1:1.

Nogometaši Slovenije su bolje otvorili susret pa su tijekom prvih 10 minuta imali dvije prilike preko bivših HNL-ovaca Adama Gnezde Čerina i Jana Mlakara, no oba njihova udarca je zaustavio vratar Srbije Predrag Rajković. U jeku slovenskih napada, Srbija je do prvog udarca došla u 27. minuti kada je Dušan Vlahović glavom gađao točno po sredini gola gdje je dobro postavljen bio vratar Slovenije Jan Oblak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolju priliku prvog dijela je Srbija imala u 31. minuti kada je poslije centaršuta iz desnog kornera lopta došla do suprotne vratnice odakle ju je Aleksandar Mitrović iz neposredne blizine glavom poslao pokraj gola. Samo sedam minuta kasnije je Slovenija imala svoju najbolju priliku jer je Timi Max Elšnik iskoristio pukotinu u obrani protivnika, ali njegov udarac odsjeda na desnoj vratnici, dok je odbijanac došao do Benjamina Šeška čiji loš pokušaj završava preko gola.

U 42. minuti se Mitrović odlično zagradio pokraj Žana Karničnika u kaznenom prostoru Slovenije, međutim Oblak je na vrijeme zatvorio kut i novom obranom zaustavio pokušaj najboljeg strijelca u povijesti Srbije.

Na samom početku drugog dijela je Dušan Tadić uposlio Mitrovića, no ponovno ga zaustavlja Oblak. Srbija je nizala napade tijekom uvodnih 15 minuta drugog poluvremena, ali iz silnih kornera i ubačaja nisu uspjeli doći do pogotka.

Otvorenoj utakmici ova dva rivala je nedostajao samo gol, a on je postignut u 69. minuti. Nakon odlične akcije i prizemnog ubačaja Elšnika s lijeve strane, Žan Karničnik se krasno ubacio na desnu vratnicu i iz neposredne blizine zabio za prednost Slovenije. Branič Celja je pritom postao prvi nogometaš iz slovenske lige koji je postigao gol na europskim prvenstvima.

Samo tri minute kasnije je Srbija mogla izjednačiti, ali neometani Mitrović ne uspijeva iz blizine zabiti već pogađa gredu.

Jalovi su bili pokušaji Srbije za izjednačenjem, međutim do njega su uspjeli doći u posljednjem napadu susreta. U 96. minuti je korner izveo Ivan Ilić, a Luka Jović glavom zabija pogodak za 1:1 i veliko slavlje reprezentacije Srbije.

Nakon tog pogotka je Istvan Kovacs odsvirao kraj pa su poslije dva kola Slovenci na dva boda, dok je Srbija došla do svog prvog.

Komentari

Povezano