Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Srbija izbacila Španjolsku s Davis Cupa

Tenisači Češke i Srbije kao prvi su se plasirali u četvrtfinale ovosezonskog Davis Cupa. Oni su osigurali nastup na završnici kojoj će domaćin biti Malaga.

U skupini C, koja se igra u Valenciji, nakon po dva odigrana meča Češka i Srbija imaju omjer 2-0, bez izgubljenog susreta, dok su Španjolska i Južna Koreja bez pobjede u bilo kojem meču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak su svi upitnici nestali kada je Srbija dobila oba pojedinačna meča protiv domaćina Španjolske pa igra parova neće biti ni važna po pitanju tko ide na završnicu, a tko ispada.

Prvo je Laslo Đere svladao Albert Ramos Vinolasa u dva seta, dok je Novak Đoković svladao Alejandra Davidovich Fokinu također u dva seta.

Spasivši četiri meč-lopte talijanski tenisač Lorenzo Sonego osigurao je Talijanima pobjedu u skupini A Davis Cupa protiv Čilea i time svoju momčad ostavio u igri za plasman u četvrtfinale.

Italija je dobila oba pojedinačna meča i time u skupini koja se igra u Bologni došla do omjera 1-1, koliko ima i Čile. Na vrhu ljestvice je Kanada s dvije pobjede, dok je posljednja Švedska s 0-2.

Velika Britanija pobijedila je Švicarsku 2-1 te nakon dva odigrana susreta ima omjer 2-0. Po 1-1 imaju Francuska i Australija, dok je na omjeru 0-2 Švicarska.

Domaćinu je u Manchesteru ključni bod donio par Neal Skupski i Daniel Evans koji su, prilično uvjerljivo, pobijedili Stana Wawrinku i Dominica Strickera sa 6-3, 6-3.

Komentari

Povezano