Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

VIDEO Gostujuća Srbija iznenadila Francusku uvjerljivom pobjedom u pripremnom susretu

Ovosezonski MVP NBA lige Nikola Jokić sukobio se sa svojom Srbijom protiv Francuske u pripremnoj utakmici u Lyonu. Domaćini su u ovaj susret ušli kao favoriti, a jučerašnji pobjednici bili su košarkaši Srbije koji su slavili rezultatom 79:67.

Jokić je svoju moć pokazao u drugoj šihti, u potpunosti preokrenuvši ritam igre. Dokaz nadmoći gostiju bio je i sami rezultat – Srbija je pobjedila drugu dionicu s 18 poena razlike (27:9). Unatoč tome što je najbolji srpski košarkaš morao napustiti dvoboj zbog pet osobnih grešaka 3:30 minute prije kraja utakmice pri vodstvu od šest razlike, Srbija je ovaj susret sigurno privela kraju predvođena Vasilijem Micićem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Somborski centar završio je utakmicu s double-doubleom od 20 poena (8/13 iz igre) i 12 skokova, dok je Bogdan Bogdanović pratio Jokera s 15 poena.

Talentirani Victor Wembanyama bio je prvo ime “Trikolora” – imao je 14 poena, deset skokova, tri asistencije i dvije blokade.

Srbiji je slavila u svojoj prvoj pripremnoj utakmici pred Olimpijske igre, dok je Francuzima ovo već četvrti odigrani dvoboj te imaju omjer 2-2 (pobjede protiv Turske i Njemačke i porazi od Srbije i Njemačke).

Francuska iduću će iduću pripremnu utakmicu igrati protiv Kanade 19. srpnja, dok će momčad Svetislava Pešića odmjeriti snage protiv Australije 16. srpnja.

Sažetak utakmice pogledajte ispod:

Komentari

Povezano