Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Srbija izvrsnom predstavom nadigrala Njemačku i osvojila brončanu medalju

Ususret finalnoj utakmici košarkaškog turnira Olimpijskih igara, u jutarnjem terminu su Srbija i Njemačka odmjerile snage za brončanu medalju. Pobjednik dvoboja za treće mjesto je reprezentacija Srbije koja je hrabrim i staloženim nastupom nadigrala protivnike 93:83 rezultatom.

Nakon što su 1996. i 2016. porazima u finalu došli do srebra, srpskoj reprezentaciji je ovo treća medalja u povijesti na OI, a prva brončanog sjaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naši susjedi su od samog početka pokazali kako neće dozvoliti da teški poraz od SAD-a utječe na njihov današnji nastup. Bogdan Bogdanović je nakon pet minuta igre pogodio za 18:10 u korist Orlova, što je ujedno bilo minimalno vodstvo koje su Srbi imali do samog kraja susreta. U nijednom trenutku nisu dozvolili Nijemcima šansu za povratak čime su ponovno dokazali kvalitetu svoje momčadi.

Nakon što su u sukobu s Amerikancima do posljednje četvrtine izabranici Svetislava Pešića pokazali svoju sposobnost šutiranja s distance, danas su Nijemcima održali kliniku poentiranja iz blizine šutiravši 23/38 za dva poena (63 posto).

Trećeplasirane Orlove i ovog puta je predvodio Nikola Jokić koji je ostvario triple-double učinak od 19 poena, 12 skokova i 11 asistencija. Time je srpski centar postao četvrti igrač u povijesti OI kojem je pošlo za rukom da ostvari triple-double. Vasilije Micić je također dodao 19, a poražene Nijemce je predvodio Franz Wagner s 18 poena (5/14 iz igre).

Komentari

Povezano