Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Srbija na krilima Nikole Jokića preokrenula -24 i izborila polufinale

U današnjem četvrtfinalnom danu košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama drugi susret se igrao između reprezentacija Srbije Australije. Boljom momčadi se pokazala Srbija koja je ostvarila 95:90 pobjedu kojom odlazi u polufinale.

Prvih osam minuta dvoboja gledali smo potpuno izjednačenu utakmicu, a onda su uslijedile majstorije 36-godišnjeg Pattyja Millsa. Veteran je svoj niz započeo pri rezultatu 21:17 u korist svoje momčadi – zabio je 10 uzastopnih poena do kraja četvrtine čime je podigao vodstvo svoje momčadi na +14.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mills je i u nastavku nastavio žariti i paliti ubrzo zabivši još poena, no sada je dobio i pomoć od centara Duopa Reatha i Jocka Landalea koji su svojim zakucavanjima poslali novu snažnu poruku. Utakmica se činila blizu rješenom kad su Australci poveli ogromnih 46:22 nakon čega je srpska klupa pozvala minutu odmora.

Njihova igra je nakon timeouta izgledala puno bolje te su Orlovi počeli topiti minus. Napad Boomersa je stagnirao, a Srbija je napokon izgledala kao momčad koju svi poznajemo – predvođeni s devet poena Marka Gudurića u drugom dijelu druge šihte Srbi su zadovoljni otišli na odmor smanjivši deficit s -24 na pristojnih 42:54.

U drugom dijelu Srbi su nastavili jahati pozitivni val iz prethodne četvrtine, dok su Australci s zamozatajnijim Millsom postajali sve više bezidejni u napadu, a treba dati zasluge i obrani Orlova koja je zračila fizikalnošću.

Drugu polovicu minusa Srbija je sustigla već u trećoj, dok su dominaciju dvoboja uspostavili u posljednjoj dionici. Održavali su vodstvo posljednih deset minuta, a onda je Mills u posljednjem napadu pri zaostatku od dva poena pogodio šut s poludistance za produžetak.

Dodatnih pet minuta su bolje započeli Australci koji su otišli na +3, a onda je uslijedio srpski niz započet slobodnjacima Filipa Petruševa nakon kojih je Nikola Jokić poentirao u dva uzastopna napada za +3 svoje Srbije. Australija nije uspjela zabiti u tri iduće prilike te su susjedi ostvarili plasman u polufinalu.

Za Srbiju je preko 20 išao Jokić s 21 poenom na koje je dodao 14 skokova i osam asistencija, a Boomerse predvodio Mills s 26 poena, dok je Josh Giddey upisao 25 poena.

Srbija će u polufinalu igrati s boljim iz dvoboja SAD-a i Brazila.

Komentari

Povezano