Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Srbija pobijedila Litvu na pogon oba Dušana

Reprezentacija Srbije je otvorila kvalifikacije za Europsko prvenstvo protiv Litve na domaćem terenu. Srbi su bili izraženi favoriti prije početka utakmice, a tako su se i postavili na početku susreta.

Nakon početne dominacije u posjedu Srbi su s drugim udarcem na utakmici zabili gol za 1:0. Aleksandar Mitrović se izvukao između linija i dao loptu za Filipa Kostića koji probija lijevu stranu. Ovaj u sredini pronalazi samog Dušana Tadića koji lako pogađa za vodstvo Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbi su nastavili s dobrom igrom te su Litvu ostavili na nula udaraca u okvir gola. Šansu za Srbiju je u 33. minuti imao Mitrović, a samo minutu kasnije je udarac Andrije Živkovića Marko Grujić skrenuo u vratnicu.

U drugom poluvremenu se na terenu pojavila i Litva, no njihovu inicijativu su Srbi ugušili u 53. minuti. Mitrović gura Tadića koji iz mrtvog kuta iz okreta nekako šalje loptu u sredinu šesnaesterca gdje je nečuvan Dušan Vlahović koji zabija za 2:0.

Srbija je stala u zadnjih nekoliko minuta susreta zbog čega je morao biti na visini zadatka i golman Vanja Milinković-Savić, no u konačnici veće opasnosti za Srbiju nije bilo.

Spomenimo i da je u igru ušao Lazar Samardžić, krilni igrač Udinesea koji je prošao mlade kategorije njemačke reprezentacije, da bi ipak odlučio seniorsku reprezentativnu karijeru započeti u dresu Srbije.

Komentari

Povezano