Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Srbija poražena od Mađarske; Slovenija u golijadi do nova tri boda

Za kraj prvog dana novog ciklusa kvalifikacija za Europsko prvenstvo, u večernjem terminu od 20:45 smo imali sedam utakmica na rasporedu.

U skupini B smo na rasporedu imali dvije utakmice. Francuska je slavila protiv Irske rezultatom 2:0 pogocima Aurélien Tchouaménia i Marcusa Thurama. Ono što se neće svidjeti navijačima Milana jest ozljeda Oliviera Girouda koji je morao izaći iz igre u 26. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj utakmici skupine B se Nizozemska na domaćem terenu lagano obračunala s reprezentacijom Grčke, a pitanje pobjednika je bilo riješeno praktički već u prvom poluvremenu. Izabranici Ronalda Koemana su do 40. minute vodili s 3:0 što se na kraju pokazalo i konačnim rezultatom utakmice. Strijelci za Nizozemsku su bili Marten de Roon, Cody Gakpo i Wout Weghorst, a zvijezda večeri je bio Denzel Dumfries koji je upisao dvije asistencije.

Standings provided by Sofascore

U skupini E je Poljska teže od očekivanog pobijedila Farske Otoke rezultatom 2:0. Bili su dominantni kroz čitav susret, međutim tek su ih uspjeli slomiti u posljednjih 15 minuta na krilima Roberta Lewandowskog koji je postigao oba pogotka.

Češka je na domaćem terenu remizirala s Albanijom što će im dodatno zakomplicirati plasman na Europsko prvenstvo. Česi su poveli u 56. minuti pogotkom Václav Černýa na asistenciju Tomasa Součeka, međutim deset minuta nakon su gosti poravnali na 1:1 golom Nedima Bajramija koji je, kasnije se ispostavilo, postavio konačan rezultat utakmice.

Standings provided by Sofascore

U skupini G smo imali jednu utakmicu. Srbija je na domaćem terenu poražena od Mađarske rezultatom 1:2. Iako su dobro krenuli u utakmicu i poveli već u 10. minuti autogolom Attile Szalaija, tu prednost su brzo prosuli u rasponu od samo dvije minute. Najprije je u 34. minuti za poravnanje rezultata pogodio Barnabás Varga, da bi dvije minute nakon Willi Orban doveo Mađarsku u vodstvo. Do kraja susreta više nije bilo golova, a reprezentacija Mađarske je ovom pobjedom preuzela prvo mjesto skupine G.

Standings provided by Sofascore

Preostala dva susreta su bila iz skupine H. Danska je na domaćem terenu rutinirano svladala San Marino rezultatom 4:0, dok smo u drugoj utakmici gledali puno zanimljiviji i uzbudljivi dvoboj.

Slovenija pobijedila Sjevernu Irsku rezultatom 4:2. Heroji izbornika Matjaža Keka su bili Andraž Šporar i Benjamin Šeško. Slovenija je povela već u 3. minuti pogotkom Šporara na asistenciju Šeška, međutim samo četiri minute nakon reprezentacija Sjeverne Irske vraća stvari na početak golom Isaaca Pricea. U 17. minuti novo vodstvo Slovenaca, a strijelac je bio Petar Stojanović. Pred sam kraj prvog poluvremena u najbolje vrijeme, Šeško povećava vodstvo na 3:1 asistencijom Adama Gnezde Čerina. U drugom poluvremenu prvi do pogotka su stigli nogometaši Sjeverne Irske. Za smanjenje rezultata na 3:2 se pobrinuo Jonny Evans golom u 53. minuti. Samo tri minute nakon, Slovenija opet povećava vodstvo na ugodnijih dva gola prednosti. Na 4:2 je povisio Šporar na asistenciju Šeška. Taj pogodak se u konačnici pokazao posljednjim na utakmici. Vrlo važna tri boda za Matjaža Keka i njegovu momčad.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano