Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Srbija razbila Kanadu za finale Svjetskog prvenstva

Prvu polufinalnu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u košarci odigrali su košarkaši Srbije i Kanade. Srbija je odigrala novu odličnu utakmicu i razbila Kanadu za ulazak u finale. Konačan rezultat bio je 95:86.

Srbija je sjajnim krajem prve četvrtine u kojem su napravili 11:0 seriju došla do prve osjetnije prednosti od 21:13. Ta prednost se i održala do kraja prve četvrtine u kojoj su Kanadi probleme stvorila dva brza faula Shai Gilgeous-Alexandera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu Srbi stali nakon prve četvrtine, već su nastavili s boljom igrom. Predvodio ih je Bogdan Bogdanović koji je već na poluvremenu imao 15 poena, dok je Aleksa Avramović odličnom obranom mučio Kanađane. Tako se na predah otišlo s rezultatom 52:39 za Srbiju.

Kanada je napadački puno bolje izgledala u nastavku te su puno lakše dolazili do poena. Ipak, Srbi nisu puštali nogu s gasa te su uspjevali zadržavati prednost. U posljednjih deset minuta se ušlo s prednosti od 12 razlike za Srbiju.

Početkom posljedne dionice Srbija je pobjegla na 17 razlike i time prelomila susret. Kadgod bi se činilo kako se Kanada približava, Srbija bi dobro reagirala i tako došla do uvjerljivog slavlja.

Na kraju je Kanada koševima nakon što je pitanje pobjednika bilo riješeno smanjila konačnu razliku ispod deset razlike. Najbolji u redovima srbije bio je Bogdanović s 23 poena, dok je isto toliko kod Kanade postigao R.J. Barrett.

Sada Srbija može mirno čekati protivnika u finalu kojeg će odlučiti SAD i Njemačka. Kanadi pak, predstoji utakmica za treće mjesto protiv poraženog iz tog susreta.

Komentari

Povezano