Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Srbija remijem s Danskom ostala bez drugog kruga

München je večeras bio poprište dvoboja 3. kola Skupine C u kojem su snage odmjerili te na koncu bodove bez pogodaka podijelili Danska i Srbija, kojoj je jedino pobjeda dolazila u obzir za prolazak u osminu finala.

Prema onome što smo gledali veći dio susreta, nije se moglo razaznati kojoj momčadi treba pobjeda za prolazak u drugi krug natjecanja. Prvo poluvrijeme proteklo je u blagoj terenskoj dominaciji Danske, koja je stvorila nekoliko situacija pred vratima Predraga Rajkovića, a zbog prekršaja nad istim opravdano im je i poništen pogodak u 24. minuti. Srbija je s druge pak strane bila napadački potpuno bezopasna te bez ikakve kreacije u veznoj liniji, a uz to su im Danci potpuno odsjekli njihovo najučestalije oružje – centaršut.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I početkom nastavka Danska je uspostavila terensku dominaciju, ali do pogotka je u 54. minuti stigla Srbija. On je ipak poništen zbog zaleđa Luke Jovića, koji je u nastavku akcije pogodio Joachima Andresena, od kojeg se lopta odbila u mrežu. Nakon toga Danci su još više umrtvili igru, a nervozni Srbi, čiji je izbornik Dragan Stojković poslao sve snage u napad, nisu uspijevali stvoriti kvalitetnu priliku ispred Kaspera Schmeichela.

Prvu ozbiljniju priliku Srbija je stvorila u 82. minuti, kada je Aleksandar Mitrović s 10-ak metara iskosa pucao prizemno pored gola, a u sudačkoj nadoknadi nekoliko su puta opasno ušli u danski kazneni prostor, ali do pogotka nisu došli.

S ovih 0:0 dalje prolazi Danska, a Srbija apsolutno zasluženo, s obzirom na prikazano u sve tri utakmice, odlazi kući.

Komentari

Povezano