Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Srbija svladala Hrvatsku u finalu Olimpijskih igara

Hrvatski vaterpolisti nisu uspjeli doći do zlata na Olimpijskim igrama u Parizu. U finalu je rezultatom 13:11 bolja od njih bila reprezentacija Srbije.

Prvi pogodak na utakmici zabio je Loren Fatović. Već u idućem napadu za Srbiju je uzvratio Nemanja Ubović. Prvo vodstvo Srbiji donio je Miloš Ćuk, ali ovog puta Hrvatska odmah uzvraća preko Jerka Marinića-Kragića. Uslijedila je serija Srbije koja s tri uzastopna gola dolazi do vodstva od 5:2 na kraju prve četvrtine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjegla je Srbija početkom nastavka na 7:3 i došli u jako dobru poziciju. Fatović i Marinić-Kragić su smanjili zaostatak na -2, no Nikola Dedović ponovno vraća na 8:5. S tim rezultatom se i otišlo na predah. Srbija je u prve dvije četvrtine realizaciju igrača više imala na nestvarnih 7/7.

Prednost od tri razlike Srbija je održavala kroz cijelu treću četvrtinu. Hrvatska je imala nekoliko napada za smanjiti na -2, ali hrvatski vaterpolisti nisu uspjeli smanjiti razliku. U posljednjih osam minuta se otišlo s rezultatom 11:8 za Srbiju.

Posljednju četvrtinu golom je otvorio Josip Vrlić koji vraća Hrvatsku na samo dva gola zaostatka. Hrvatska je nakon toga imala tri napada za doći na jedan gol zaostatka, ali nisu ga iskoristili. S druge strane Dedović zabija za 12:9 tri minute prije kraja i praktički rješava pitanje pobjednika.

Srbija je tako došla do trećeg uzastopnog olimpijskog zlata. Hrvatska je ostala na jednim Olimpijskim igrama, onim iz Londona 2012.

Komentari

Povezano