Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Srbija usprkos remiju prolazi na EURO, Mađarska osigurala prvo mjesto

U kvalifikacijama za EURO 2024. od 15 sati mogli smo gledati rasplet skupine G. Mađarska i Srbija bili su izraženi favoriti za prolazak dalje, dok se Crna Gora morala nadati pobjedi kod Mađara i kiksu Srbije. Iako je takav scenarij u jednom trenutku djelovao sasvim izgledno, do toga ipak nije došlo.

Srbija je brzo uspostavila dominaciju na terenu, a do gola su došli u 17. minuti kada je nakon pomutnje iz kornera Miloš Veljković bio najspretniji i pospremio loptu u mrežu. S rezultatom 1:0 otišlo se na predah.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, kao ni za Mađarsku, ni za Srbiju stvari nisu mogle ići tako glatko kao što se očekivalo. Iz svog prvog udarca na okvir gola Bugarska je zabila. U 59. minuti strijelac je bio Georgi Rusev nakon niza nespretnih reakcija u obrani gostiju. Samo 10 minuta poslije – novi šok. Kiril Despodov je u tranziciji bio neuhvatljiv za obranu Srbije i svoj je trk okrunio pogotkom za 2:1.

Gosti u tom trenutku više nisu sami odlučivali o svojoj sudbini prolaska na EURO, no takvo stanje nije dugo potrajalo. Prvo je gol Dušana Vlahovića poništen zbog zaleđa, a onda je na asistenciju Dušana Tadića glavom bio precizan Srđan Babić. Neuvjerljiva predstava Srbije ipak ih nije koštala plasmana, pa su s 14 bodova završili na drugom mjestu i osigurali svoj prvi EURO u 24 godine.

Mađarska je na svom terenu dočekala Crnu Goru i u utakmicu su ušli kao favoriti. Svoju ulogu nipošto nisu opravdali, pa su tako na odmor otišli sa zaostatkom od jednog gola. Njihovi su pokušaji uglavnom bili dalekometni, uz jednu dobru priliku iz kornera, no to nije bilo dovoljno za pogodak. Crnogorci su s druge strane jedini svoj udarac maksimalno iskoristili. Stevan Jovetić je asistirao, a Slobodan Rubežić pogodio glavom za prednost.

U drugom poluvremenu uslijedio je pravi “one man show” u režiji Dominika Szoboszlaija. Prvo je zabio prekrasan pogodak nakon solo prodora u 66. minuti, pa je samo dvije minute poslije zabio na asistenciju Martina Adama. Do kraja su obje momčadi imale svoje prilike, no Mađarska je bila uspješnija u realizaciji. Točku na i stavio je u 93. minuti Ádám Nagy. Mađarska je tako osigurala prolazak na EURO kao prva ekipa grupe s 18 bodova iz 8 utakmica.

Komentari

Povezano