Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Srpkinja postala najplaćenija igračica u povijesti odbojke

Igračica koja nosi nadimak The Boss, rođena Bilećanka s juga Bosne i Hercegovine, Tijana Bošković, jedna je od najboljih igračica u povijesti odbojke.

S obzirom na to da dolazi iz sportske obitelji (otac Ljupko bio je nogometaš, mlađi brat je košarkaš, a starija sestra također odbojkašica), odbojkom se počela baviti kao djevojčica, brzo skrenuvši pozornost skauta ŽOK Partizan na sebe, pa je seniorsku karijeru započela već s 15 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ubrzo nakon toga stigao je i poziv srpske ženske odbojkaške reprezentacije, s kojom je u proteklih 10 godina poharala svjetsku scenu. Srebro i bronca s Olimpijskih igara, dva naslova svjetskih prvakinja, dva naslova europskih prvakinja uz dva srebra i jednu broncu s istog natjecanja trenutačni su saldo ove 194 cm visoke ljevoruke igračice koja igra na poziciji napadačke dijagonale.

2019. godine izabrana je za najbolju europsku igračicu godine, prva je čiji je servis bio brži od 110 km/h, točnije, njen servis od 111,4 km/h trenutačno je drugi najbrži u povijesti ženske odbojke. Uz to, sportska dvorana u njenoj rodnoj Bileći nosi njeno ime.

Svi ovi uspjesi dovoljni su da se Bošković smatra jednom od najboljih odbojkašica u povijesti, no od ove godine ona će nositi i titulu najplaćenije odbojkašice u povijesti igre.

Eczacıbaşı Dynavit iz Istanbula klub je u čijim je redovima od 2015. godine i čija je kapetanica. Najtrofejniji je to turski klub sa 16 titula prvaka, 9 turskih Kupova, jednom Ligom prvakinja osvojenom 2015. godine. U njemu su od hrvatskih igračica već igrale Barbara Ružić (Jelić), Mira Topić, Senna Ušić, Dragana Marinković i Maja Poljak, a Bošković je početkom godine dobila “nemoralnu ponudu” najvećeg Eczacıbaşıjevog rivala VakıfBanka.

Plaća koju joj je ponudio ovaj drugi istanbulski klub, iznosila je 2 miljuna eura, što je u odnosu na dosadašnjih 1,4 miljuna eura koje je Bošković imala u Eczacıbaşıju, veliko povećanje. Ipak, srpska se odbojkašica zahvalila na ovoj ponudi i poručila kako želi ostati u klubu svojeg srca, a čelnici Eczacıbaşıja su ovakvu gestu odanosti znali cijeniti i povisili joj plaću na 2,5 miljuna eura, čime će postati najplaćenija igračica u povijesti odbojke.

Komentari

Povezano