Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Srpska liga je ove sezone najgora u Europi

Srpski klubovi ove sezone ne pružaju najbolje partije u europskim natjecanjima. U osam nastupa su ostvarili samo jednu pobjedu i čak sedam poraza.

Najgori je za sada Partizan koji je u tri utakmice upisao isto toliko poraza. Prvotno je u dvomeču s Dinamom iz Kijeva ispao s uvjerljivih 9:2, da bi sinoć na domaćem terenu s 0:1 poražen od Lugana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri poraza ima i Vojvodina, no ona je u drugom pretkolu Europske lige igrala protiv Ajaxa i rijetko tko joj je davao šanse. Sinoć su na gostovanju u Sloveniji s 2:1 poraženi od Maribora, a gol za pobjedu Vijola zabio je jedan od najboljih stranaca u povijesti Dinama El Arabi Hilal Soudani.

Jedinu pobjedu upisao je Radnički iz Kragujevca u svom dvomeču protiv crnogorskog Mornara. Oni su na domaćem terenu slavili 1:0, da bi u uzvratu nakon jedanaesteraca ispali iz pretkola Konferencijske lige.

To sve svrstava Srbiju na samo začelje europskih liga ove sezone. S osvojenih 0,200 bodova za nacionalni koeficijent su na posljednjem 54. mjestu zemalja članice UEFA-e. Ispred njih su nogometni liliputanci kao što su San Marino, Lihtenštajn, Gibraltar, Andora i tako dalje.

Srbi su zbog loših rezultata ispali iz 20 najboljih liga Europe. Još ovu sezonu su započeli kao 15. liga s dva predstavnika u Ligi prvaka, ali su grozni rezultati ostavili traga.

Komentari

Povezano