Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

St. Louis Bluesi u povijesnoj utakmici preokretom stigli do pobjede na otvaranju NHL-a u SAD-u

Nova NHL sezona otvorena je na europskom tlu, u Pragu gdje su u dva dvoboja slavili New Jersey Devilsi protiv Buffalo Sabresa. U utorak je, pak, odigrana prva utakmica na američkom tlu. Odigrana je u Seattleu gdje je tamošnji Kraken ugostio St. Louis Bluese. Domaćin je u ovoj utakmici pisao povijest. Naime, za Kraken je po prvi put na klupi bila Jessica Campbell, njihova pomoćna trenerica, prva u povijesti NHL-a. Ipak, nije uspjela stići do svoje prve pobjede na klupi; Bluesi su preokretom slavili s 2:3.

Prva trećina je završila bez pogodaka, no to ne znači da nismo vidjeli prilika, to je ipak u hokeju na ledu nemoguće. Tako su gosti u prvih nekoliko napada zaprijetili, no Phillipp Grubauer i vratnica njegovog gola zaustavili su pokušaje Bluesa. S druge strane je njegov kolega Jordan Binnington također upisao nekoliko vrijednih obrana te se na prvi predah otišlo bez ispravnog paljenja crvene lampice. Naime, u prvom napadu se crvena lampica upalila nakon pogođene stative; vjerojatno su operatera prevarile oči ili mu je pobjegao prst.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, lampica se s pravom upalila u 28. sekundi druge trećine. Vince Dunn našao se oči u oči s Binningtonom koji brani njegov prvi pokušaj, ali na drugom je nemoćan te je Kraken na otvaranju trećine stigao do vodstva. Ubrzo nakon prvog pogotka, stigao je i drugi. Udarac Rykera Evansa “s plave” u gol je preusmjerio Eeli Tolvanen za 2:0. No, golovi nisu stali s tim.

Utakmica je nakon takvog otvaranja počela sličiti na “stari” hokej te su se igrači počeli češće tući. Tako je u 14. minuti isključen Adam Larsson te su Bluesi prednost igrača više iskoristili već nakon 22 sekunde kada je Jordan Kyrou nadmudrio Grubauera za smanjenje na 2:1. Nedugo nakon smanjenja, Bluesi su stigli i do poravnanja. Ovaj put je gol zabio Philip Broberg koji je iskoristio pad energije kod domaće ekipe. Luda utakmica nastavila se i nakon novog TV timeouta te su gosti zabili i za 2:3. Kyrou je ukrao pak i izašao sam pred Grubauera te ga je Kanađanin još jednom uspješno svladao za potpuni preokret nakon tmurnog starta trećine.

Posljednja trećina prošla je bez pogodaka. Iako su domaći trebali loviti izjednačujući pogodak, bliže njemu bili su gosti. Tako su na kraju Bluesi preokretom stigli do pobjede na otvaranju sezone.

Standings provided by Sofascore
Komentari

Povezano