Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Stahl i Richardson uz rekorde SP-a do zlata, Holloway nastavio dominaciju

Treći dan natjecanja na Svjetskom prvenstvu u atletici, obilježila su dva rekorda natjecanja, nastavak dominacije Granta Hollowaya na 110 metara s preponama te kompletiranje kolekcije medalje troskokaša iz Burkine Faso.

Krenimo od posljednjeg finala, onog u ženskom sprintu na 100 metara. Amerikanka Sha’Carri Richardson je osvojila svoju prvu zlatnu medalju na velikim natjecanjima u karijeri postavivši pritom i rekord Svjetskih prvenstava nakon što je u cilj ušla s vremenom 10.65 što je bilo sedam stotinki brže od Jamajčanke Shericke Jackson te 12 stotinki brže od braniteljice naslova Shelly-Ann Fraser Pryce koja se okitila broncom što je ujedno njezina šesta medalja u ovoj disciplini sa SP-a nakon što je prethodno pet puta osvajala zlatnu medalju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preostala tri finala su bila u muškoj konkurenciji. Prvo na rasporedu je bilo ono u troskoku, a nakon što je na prethodna dva SP-a osvajao srebro i broncu, Hugues Fabrice Zango iz Burkine Faso se ovog puta dokopao zlatnog odličja čime je kompletirao kolekciju. Njegov najdulji skok, kojim je postao prvi Afrikanac koji je osvojio svjetsko zlato u troskoku, je bio onaj od 17.64 metra što je bilo 23 centimetra dulje od skoka srebrnog Kubanca Lazara Martineza. Lazaro je s druge strane bio samo jedan centimetar ispred sunarodnjaka Cristiana Napolesa koji se okitio broncom uz osobni rekord od 17.40 metara.

U disku smo vidjeli još jedan rekord Svjetskih prvenstava, a postavio ga je Šveđanin Daniel Stahl. On je do druge titule svjetskog prvaka došao bacivši disk na udaljenost od fantastičnih 71.46 metara što je bio za jedan metar i 44 centimetra bolji hitac od srebrnog Slovenca Kristjana Čeha koji je u Budimpeštu došao u ulozi branitelja naslova. Bronca je otišla u ruke Litavca Mykolasa Alekne čiji je najdulji hitac iznosio 68.85 metara.

Amerikanac Grant Holloway je potvrdio svoju dominaciju na 110 metara s preponama te je do treće uzastopne titule svjetskog prvaka stigao u vremenu od 12.96 sekundi što je bila ujedno i njegova prva finalna utrka u kojoj se spustio ispod 13 sekundi. Bilo je to 11 stotinki brže od olimpijskog pobjednika Hansle Parchmenta iz Jamajke te 13 stotinki brže od svog sunarodnjaka Daniela Robertsa koji je osvojio brončano odličje.

Komentari

Povezano