Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
VijestiZanimljivosti

Stanišić postao tek drugi igrač u povijesti Bundeslige kojem je ovo uspjelo

Prošlog ljeta Josip Stanišić je iz Bayerna otišao na posudbu u Bayer. Kada je dolazio iz Münchena u Leverkusen vjerojatno nije mogao ni zamisliti da će ova sezona biti toliko uspješna za njega i njegovu ekipu.

Momčad Xabija Alonsa pobjedom 5:0 protiv Werdera u 29. kolu Bundeslige osigurala je povijesnu prvu titulu naslova prvaka. U cijelom procesu Stanišić je također imao bitnu ulogu, a novim naslovom se upisao u povijest Bundeslige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo mu je četvrta sezona u prvom rangu njemačkog nogometa te je u svakoj od njih uspio stići do naslova prvaka. Prva tri puta to mu je uspijevalo u dresu Bayerna, dok je sada isto učinio i s Bayerom.

Samim time je postao tek drugi igrač u povijesti lige koji je u dvije sezone zaredom s dva različita kluba osvojio naslov prvaka. Prvi igrač kojem je to uspjelo bio je August Starek koji je naslove osvajao s Nürnbergom 1968. i s Bayernom godinu dana kasnije.

Bit će zanimljivo pratiti razvoj situacije oko hrvatskog reprezentativca koji bi se po završetku sezone trebao vratiti s posudbe. Iz Bayera su poručili kako će pokušati otkupiti njegov ugovor, no pitanje je što će odlučiti iz Bayerna nakon Stanišićevih vrlo dobrih predstava ove sezone.

Komentari

Povezano