Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Steve Kerr vjerojatno napušta poziciju trenera SAD-a, a već je poznat i njegov mogući nasljednik

Izgleda da će muška košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijskim igrama 2028. u Los Angelesu imati novog trenera.

Prema američkim izvorima, sadašnji izbornik Steve Kerr će se vjerojatno povući s pozicije nakon završetka Igara u Parizu, a najozbiljnijim kandidatom za njegovog nasljednika nameće se Erik Spoelstra, dugogodišnji trener Miami Heata i pomoćni trener reprezentacije SAD-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kerr bi u tom slučaju napustio nacionalni tim nakon tri godine obavljanja posla glavnog izbornika. Bivši NBA igrač je prije trenutnog angažmana radio u stožeru Gregga Popovicha kojeg je ujedno i nasljedio. Kao pomoćnik i izbornik, vodio je reprezentaciju do dvije zlatne medalje u Tokiju (2020.) i Parizu (2024.) te do četvrtog mjesta na Svjetskom prvenstvu 2023. godine.

Kerr je do ovog trenutka ostvario 21:3 omjer s najboljom reprezentacijom svijeta, a sva tri poraza dogodila su se na Svjetskom prvenstvu 2023. godine kad su Amerikanci podbacili završivši četveroplasirani.

Trener Golden State Warriorsa se za neuspjeh iskupio na pariškim Igrama dominirajući većinu protivnika i pokazujući izdržljivost u teškim utakmicama. SAD ove godine ima savršen 11:0 omjer te ga je okrunio zlatnom medaljom prethodnu subotu.

Komentari

Povezano