Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Stipe Biuk dolazi na posudbu u Hajduk?

Više od 18 mjeseci nakon što je napustio Hajduk, Stipe Biuk se vraća na Poljud. Kako pišu Sportske novosti, Biuk će u Hajduk doći na posudbu iz španjolskog Real Valladolida.

21-godišnji krilni napadač nije u planovima trenera Paula Pezzolana za ovu sezonu i već neko vrijeme bira gdje će otići na posudbu. U novoj sezoni Primere nije bio u konkurenciji za prve tri odigrane utakmice, nakon što je u prošloj polusezoni za Valladolid odigrao 10 utakmica i zabilježio jednu asistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je za posudbu odabrao Hajduk, iako je imao ozbiljnu ponudu da ode u poljski Raków, ali očito je prevagnuo poziv s Poljuda. U prvom mandatu na Poljudu je u pisao 67 nastupa u kojima je zabio šest golova i dodao osam asistencija.

Biuk je krajem prosinca 2021. napustio Hajduk otišavši u Los Angeles FC za 6,5 milijuna eura uz koje su trebali doći i razni bonusi koji se ipak u konačnici nisu realizirali.

Iz Los Angelesa prošle je zime preselio na posudbu u Valladolid koji je ovog ljeta za četiri milijuna eura otkupio njegov ugovor od Amerikanaca čime je Biuk postao najskuplje pojačanje povratnika u španjolsku Primeru u ljetnom prijelaznom roku. Ali u istom prijelaznom roku stiže natrag u Hajduk odakle se vinuo na svjetsku nogometnu pozornicu.

Komentari

Povezano