Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Stipe Biuk seli u Ronaldov klub

21-godišnji splitski krilni napadač pronašao je novi klub, a to je španjolski drugoligaš, Real Valladolid.

U Španjolsku odlazi nakon godinu dana provedenih u LAFC-ju. U MLS je došao iz Hajduka za 6.5 milijuna eura, ukupno odigrao 43 utakmice, zabio tri pogotka i zabilježio jednu asistenciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon jedne sezone provedene u SAD-u u kojoj je njegov klub imao poprilično dobre rezultate, osvojivši 3. mjesto u regularnom dijelu, igravši finale playoffa i finale CONCACAF Lige prvaka, Biuk i njegov tim odlučili su kako je vrijeme za nove izazove, a odluka je pala na povratak u Europu tj. Španjolsku.

Što se tiče njegovog novog kluba čiji je većinski vlasnik legendarni Brazilac Ronaldo, Real Valladolid trenutno nastupa u drugom rangu španjolskog nogometa, gdje s 36 bodova zauzimaju sedmo mjesto. Vrijedi napomenuti da ih u izjednačenom ligaškom natjecanju od drugog mjesta dijele svega tri boda i da se u klubu s pravom nadaju povratku u najviši rang, odakle su u gustoj borbi posljednjeg kola ispali prošle sezone.

Novi adut u borbi za promociju tako će biti mladi hrvatski reprezentativac za kojeg se novom klubu nadaju kako će pokazati sav svoj talent zbog kojeg je i za višemiljunski iznos napustio Hajduk.

Inače, u Real Valladolidu je od početka ove sezone i još jedan bivši Hajdukov igrač, Stanko Jurić. Veznjak je u Španjolsku stigao na posudbu iz Parme, a ove je sezone u 21 nastupu postigao 2 pogotka i dodao 4 asistencije te je neizostavan dio prve ekipe.

Komentari

Povezano