Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 28)
Vijesti

Što se treba poklopiti da Hrvatska prođe u osminu finala?

Mattia Zaccagni zabio je u 98. minuti gol za Italiju kojom je lansirao Talijane u osminu finala gdje ih čeka Švicarska. S druge strane, Hrvatska je tim golom ostala samo na teoretskoj šansi u kojoj se trebaju poklopiti četiri rezultata za prolaz s treće pozicije u skupini B.

Skupina C

U skupini C Hrvatskoj pašu tri rezultata. U utorak u 21 sat kreću utakmice u kojima se susreću Engleska i Slovenija te Danska i Srbija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U utakmici Engleza i Slovenaca, Hrvatskoj je potrebna pobjeda Engleske s tri gola razlike (poželjno 3:0). Ako Englezi ostvare pobjedu od 4:1, gledat će se kartoni gdje su Slovenci trenutno u boljoj poziciji. S dva postignuta pogotka Slovenaca, Hrvatskoj treba pobjeda Engleza od četiri gola razlike.

Drugi susret je onaj između Srbije i Danske. U tom susretu najpoželjnija je pobjeda Danske gdje je onda sigurno Srbija četvrta bez šanse da bude bolja od Hrvatske. Ako do pobjede dođe Srbija, Hrvatskoj odgovara da pobjeda bude s tri ili više golova prednosti. Također, ukoliko ostvare pobjedu od 4:1, opet su u igri kartoni te je i u tom slučaju Hrvatska u lošijoj situaciji od Danske.

Skupina D

Srijeda je zadnji dan razigravanja po skupinama te će do tada sve biti jasno oko prolaska u osminu finala. Ukoliko Hrvatska taj dan dočeka “živa”, trebat će navijati za Turke i Portugalce. Naime, u utakmici Turske i Češke, Hrvatskoj je potrebna pobjeda Turaka dok im isto tako treba i pobjeda Portugalaca protiv Gruzije.

Ako jedna od te dvije utakmice završi bez pobjednika, Hrvatska svoj put na EURO-u u Njemačkoj završava. Razlog tome je što i Češka i Gruzija imaju bolju gol-razliku od Hrvatske. Česi su trenutno na -1 dok su Gruzijci na -2.

Hrvatskoj se za prolaz daju teoretske šanse od 2%, prema Football Meets Data. Šanse su minimalne, no dok postoje, Hrvati se imaju pravo nadati. U slučaju prolaska, Hrvatsku u osmini finala čeka ogled s Portugalom.

Komentari

Povezano